Köylüleri tedirgin eden yangınlar

Ardahan merkeze bağlı Bağdaşen köyünde çıkan ev yangınlarına bir yenisi daha eklendi.

GÜNCEL 10.07.2023 15:48:00 0
Köylüleri tedirgin eden yangınlar

Ardahan merkeze bağlı Bağdaşen köyünde çıkan ev yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Çok sayıda güvenlik korucusunun da bulunduğu köyde çıkan yangınlar halkı tedirgin etmeye başladı. Özellikle yayla zamanı çıkan yangınlara karşı tedbir alınmaması tepkilere neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta Bilor Bilgin’e ait ev çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelirken, bu kez köy sakinlerinden Yahya Bozkurt’a ait evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark edenler durumu 112’ye bildirdi. Bölgeye giden itfaiye ve jandarma ekipleri yangına müdahale etti. Yangında ev kullanılamaz hale geldi.

Son zamanlarda çıkan yangınlar kundaklama iddialarını gündeme getirirken, köylüler arasında tedirginlik yarattı. Köylüler, maddi hasarların meydana geldiği yangınları, çekememezlik nedeniyle kundaklama olarak yorumluyor.

Köy halkı, “Köyümüzde son 3-4 yıldır yaylaların çıktığı zamanlarda ev yangınları meydana geliyor. Yaz aylarında yaylada oluyoruz ve köyde ki evimiz boş oluyor. Bu süre içerisinde evlerde yangın çıkıyor. Çekememezlik nedeniyle kundaklama sonucu çıktığını düşünüyoruz. Tedirgin bir vaziyette, acaba bizim evimiz de ne zaman yanacak diye öyle bekliyoruz. Geçtiğimiz hafta çıkan yangın sonrası bugün yine çıkan yangında bir ev küle döndü. Çok sayıda yangın çıkmasına rağmen hiçbir güvenlik tedbiri alınmıyor. Yangınlara sebep olan kişiler de bulunamıyor. Yetkililerden yangınlara karşı kamera takılarak önlem alınmasını istiyoruz” dediler.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

ARDAHAN SAĞLIKTA BEKLENEN İMZALAR ATILDI

2

Üniversite öğrencilerinin sorunları masaya yatırıldı

3

Ardahan'da şehit Anneleri yalnız bırakılmadı

4

Serhat Ardahanspor başkanından Vali Çiçek’e ziyaret

5

Şoförler Odası Başkanı Özer, zam dedikodularına ilişkin konuştu