Köylüler imece usulü yer alıyorlar

Ardahan ili merkez Bağdaşen Köyü Derneği’ne yer alabilmek için köylüler imece usulü maddi destekte bulundular...

GÜNCEL 22.12.2021 13:37:00 0
Köylüler imece usulü yer alıyorlar

İstanbul’da faaliyet gösteren Ardahan Bağdaşen (Kınzodamal) köyü derneği, kendi köylüleri ile yaptığı istişareler sonrasında derneğe yer almak için imece usulü para toplamaya başladı.

Ardahan Bağdaşen (BAĞ-DER) köyü derneği önderliğinde komisyon oluşturularak,  gerek İstanbul'da yaşayan köylülerden, gerekse Ardahan’da köyde yaşayan köylüler ile Ardahan Bağdaşen Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği hesabına yatırılmak üzere yer alınması için para toplamaya başladılar.

Dernek yönetimi ve köylülerden oluşturulan komisyonla beraber ilk adım olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul Sarıgazi’de bir emlakçıyla yer anlaşması yapıldı. Yapılan anlaşmada toplanan paranın yarısının köylüler tarafından imece usulü ile toplandığı öğrenildi.

İstanbul’da faaliyet gösteren Ardahan Bağdeşen Köyü Derneği Başkanı Mahmut Bilgin ile yaptığımız röportajda; Başkan Bilgin, “Geçtiğimiz günlerde olağan üstü seçimde seçim beyanı olarak derneğimize yer kazandıracağız sözünü yerine getirebilmek için harekete geçtik. İstanbul başta olmak üzere Ardahan ilimiz ve köyümüzden oluşturduğumuz bir komisyonla yola çıktık. İstanbul Sarıgazi’de satın almak için anlaştığımız dernek yeri ile ön çalışma olarak bir miktar peşinat verip bir aylık süre talep üzerine sözleşmesini yaptık. Bu büyük adım akabinde dernek yönetimimizin bir kısmı metropollerde yaşayan (İstanbul-Gebze-Yalova --Orhangazi) ikamet eden köylülerini ev ev gezerek ziyaret ettiler. Maddi yardım toplayan yönetimin bir kısmı ise Karadeniz bölgesinde yaşayan köylülerinden başlayarak Rize - Artvin -Hopa -Kemalpaşa- Arhavi ve Ardahan Bağdeşen köyüne gelerek tüm köylülerin, ev ev gezerek maddi yardım topladılar. Su ana kadar sevindirici derecede yardımlar derneğin hesabında toplandı. Köyde ise nakit olan nakit olmayan ise koyun dana yardımında bulundular. Fakat satın alınan dernek yeri bir aylık süre bitmek üzere olduğu için anlaşmaya varılan bakiyenin kalan kısmını yine köylülerinin desteği ile tamamlanması bekliyoruz.

Dernek yönetimi olarak, köylülerimiz bu büyük işi başarı ile tamamlayacağı inancındayız ve inancımız tamdır. Bu süreçte destek veren bütün köylülerimize teşekkürü borç biliriz. Şimdiden herkese teşekkür ve hayırlı olsun diliyorum” dedi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı