KÖYLÜLER ENDİŞELİ

Artvinli besiciler Ardahanlılardan önce hayvanlarının otlak ihtiyacını karşılamak için sürüleri ile Bülbülan Yaylası´na hareket etti.

GÜNCEL 12.04.2021 11:14:00 0
KÖYLÜLER ENDİŞELİ

Artvinli besiciler Ardahanlılardan önce hayvanlarının otlak ihtiyacını karşılamak için sürüleri ile Bülbülan Yaylası´na hareket etti.

Artvin´in Kemalpaşa, Hopa ve Borçka ilçelerinden besiciler, Artvin-Ardahan sınırındaki 2 bin 650 rakımlı Bülbülan Yaylası´na hareket etmeye başladı.

Bağdeşenlilerden Önce Artvinliler

Ardahan Bağdeşen (Kınzodamal) Köyü sınırları içerisinde bulunan Bülbülan Yaylası geçmiş yıllarda mahkemelik olmuş ve büyük bir bölümü Ardahan´a verilmişti.
Yer tartışmaları halen daha devam ederken Artvinli koyun yetiştiricilerinin, Bülbülan Yaylası´na erkenden gelmeye başlaması yöre halkını endişelendirdi. Ardahanlı besiciler hava şartları nedeniyle hayvanlarını meraya çıkaramazken, Artvinli besicilerin Bülbülan Yaylası´na erkenden gelerek kendilerine ait meraları da otlatacağından endişe duyuluyor.

Bülbülan Yaylasının Önemi?

Artvin ve Ardahan´da eskiye nazaran azalan yaylacılık faaliyetlerine rağmen Bülbülan Yaylası gittikçe daha fazla önem kazanıyor. Bunda merkezi yayla konumunda olmasının yanı sıra üstlendiği ticari fonksiyonunun da payı bulunuyor. Artvin ile Ardahan arasındaki en kısa karayolunun yayla içerisinden geçiyor olması da yayladaki ticari aktiviteyi artırmakta.


1

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

2

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

3

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

4

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

5

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür