KÖY ÇOCUKLARININ SAÇ BAKIMI İÇİN SEFERBER OLDULAR

​​​​​​​Ardahan’da köylerde okuyan öğrencilerin saç bakımı için “Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim” projesi başlatıldı.

GÜNCEL 12.01.2022 12:56:00 1
KÖY ÇOCUKLARININ SAÇ BAKIMI İÇİN SEFERBER OLDULAR

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kuaförlük kursu usta öğreticileri “Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim” projesi kapsamında köy okullarını gezerek erkekleri tıraş ediyor, kız çocuklarının da saç bakımlarını yapıyor.

Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile usta öğreticileri Gülten Özdemir ve Ersin Talay tarafından ortaklaşa hazırlanan “Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim” projesi kapsamında köy okullarında okuyan 150 kız ve erkek öğrencinin saç bakımı ve kesimi kurs eğitmenlerince ücretsiz olarak yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü usta öğreticileri projenin ilkinde Bayramoğlu köyü ilk ve ortaokulunda erkek ve kız öğrenciler ile biraya gelindi. Okulun içerisinde sandalyelerden yapılan düzende erkeklerin saç kesimi yapılırken, kız öğrencilerin de saçlarına fön, kesim, düzleştirme ve bakımları kuaför ortamındaki gibi yapıldı. Müzik dinletisi eşliğinde yapılan etkinlikte öğrenciler saç bakımı yapmanın sevincini yaşadı. Saç bakımlarının yanı sıra öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Etkinliğe Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Yolcu, usta öğreticiler ve kursiyerler ile öğrenciler katıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Yolcu; “Ardahan Halk Eğitimi Merkezi olarak “Her zaman, her yerde, herkes için eğitim” amacıyla Bayramoğlu köyü ilk ve ortaokulunu ziyaret ederek, kuaförlük Kursu Usta Öğreticileri ve kursiyerler ile hazırladığımız proje kapsamında öğrencilere, kişisel bakım, saç bakımı, temizlik ve hijyen kuralları bilgilendirmesi yapıp, ayrıca çocukların istek ve talepleri de dikkate alınarak saç kesimi ve saç bakımı yaparak öğrencilere karne hediyeleri takdim ettik. Ayrıca çocuklara müzik dinletisi de yapılan etkinlikte, Halk Eğitimi Merkezinin çalışmaları hakkında velilere ve köydeki vatandaşlara bilgiler verilerek tanıtımda bulunuldu. Talep edilen kursların planlamaları yapıldı. Yapılan etkinliğe destek olan ve ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Erhan Bulut’a ve bu etkinlikte emeği geçen usta öğreticiler Gülten Özdemir‘e, Çetin Daşçı’ ya ve kursiyerlerimize teşekkür ederim” dedi.


Kasım Tırpancı
12.01.2022 13:54:53
Son yıllarda yapılan en değerli faaliyetlerinden Milli Eğitim müdürlüğü ile Halk Eğitim müdürlüğünü ve kursiyerleri kutlar, başarılar dilerim. Ayrıca bu haberi yapan Ardahan Medya gazetemiz çalışanlarına da teşekkür ederim.

1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı