KORONAVİRÜS KÂBUSU YENİDEN TIRMANIŞA GEÇTİ!

Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan oldu

SAĞLIK 19.08.2021 15:34:54 0
KORONAVİRÜS KÂBUSU YENİDEN TIRMANIŞA GEÇTİ!

Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan oldu

Ardahan´da korona virüs (Covid-19) vakalarındaki artış endişe verici boyutlara ulaştı. Aşılama oranında mavi kategori iller arasına giren Ardahan´da vakalardaki artış da sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın açıkladığı 7-13 Ağustos tarihli haftalık vaka haritasına göre, Ardahan´da ki vaka sayısı 100 bin kişide 228,78 kişiye yükseldi.

Ardahanlılar son haftalardaki vaka artışlarına karşı aşı olmak için bir taraftan aşı çadırlarında ve hastanelerde uzun kuyruklar oluştururken, bir taraftan da maske, mesafe ve temizlik kurallarına gerektiği kadar uyulmaması nedeniyle vakalar giderek artıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaştı. Buna göre son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan oldu. Ardahan´da koronavirüs vaka sayısı 228,78 oldu.

Korona verilerine ilişkin son gelişmeleri Twitter hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk olarak illerimizin haritasını şu notla yayınladı:

"İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım."

EN ÇOK ARTIŞ GÖRÜLEN 5 İL

Bir sonraki paylaşımında son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimizi açıklayan Koca; "Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan. Aşı ile bağışıklık kazanana kadar tedbirlere tam uyum şart. Maske, Mesafe ve Temizlik olmazsa olmaz." ifadelerine yer verdi.


1

Ardahan’da uyuşturucu operasyonu

2

Ardahan’da bayramın 'tatlı telaşı' şimdiden başladı

3

Ardahan’da taksi durakları yenileniyor

4

Gürçayırlılar taziye evine kavuştu

5

Espina Bayan Kuaförü yeni yerinde hizmete açıldı