Köpek katliamı için soruşturma

Ardahan´ın Damal ilçesinde köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü iddiası üzerine, valiliğin talimatıyla soruşturma başlatıldı.

7.10.2020 12:59:50 0
Köpek katliamı için soruşturma

ŞENOL KİRMAN 

Ardahan´ın Damal ilçesinde köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü iddiası üzerine, valiliğin talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyada yayınlanan bir video ile ortaya çıkan görüntülerde Damal Belediyesi görevlileri köpekleri zehirli iğne ile zehirlediği ve çöp aracına koyduğu görülmekte.

Sosyal medyada büyük tepkilere neden olayla ilgili, Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Damal Belediyesi hakkında Ardahan Valiliğine şikayetlerini bildirdi.

Ardahan Valiliği bir açıklama yaparak Damal Belediyesi görevleri hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde;

?Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 05.10.2020 saat: 17.16´da, sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Damal İlçesinde sokak köpeklerinin belediye ekiplerince ilaç kullanarak öldürüldüğünü bildirmesi üzerine, konu ile ilgili Damal İlçe Emniyet Amirliğince Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda; Damal Belediyesi görevlileri hakkında tahkikata başlanmıştır.

Tahkikat süreci, Valiliğimizce yakından takip edilmekte olup, gerekli incelemenin ardından sorumlular hakkında idari soruşturma başlatılacaktır? denildi.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!