Köpeği Yoldaş ile tüm Türkiye'yi geziyor

Seyyah Ömer, yangın felaketinin ardından farkındalık yaratmak amacıyla bir Fidan'da Ardahan’a dikti

GÜNCEL 11.07.2023 14:11:00 0
Köpeği Yoldaş ile tüm Türkiye

Haber: Bedrettin Şuay

Ege ve Akdeniz'deki yangın felaketinin ardından farkındalık yaratmak amacıyla "81 İl 81 Fidan Ormanları için yürüyorum" diyerek yollara düşen Seyyah Ömer ve macerasına ortak olan sokak köpeği Yoldaş, Kars’tan Ardahan’a gelerek Abdullah Gül parkına bir fidan dikti.

Manisa'da yaşayan 34 yaşındaki Ömer Özer, geçtiğimiz yılda yurdun ciğerlerini yakan yangın felaketinin ardından yeşil vatanı korumak ve doğa anayla barışmak için kutlu bir yürüyüş başlattı. Sırtında koca çantası, "81 İl 81 Fidan Ormanları için yürüyorum" sloganıyla geçen yıl 5 Eylül'de Manisa'dan yola çıkan Özer, yürüyerek geride bıraktığı her şehrin toprağına birer fidan dikmeye başladı.

Seyyah Ömer'in büyük yürüyüşüne dost ismini vererek tanıştığı bir sokak köpeği de ortak oldu. Ömer yürüdü, köpek takip etti. Ömer yine yürüdü, köpek yine takip etti. Dost oldular, birlikte yolları aşındırdılar. Ömer ona "Yoldaş" dedi, Yoldaş ismini bilip Ömer'i hiç yalnız bırakmadı. Seyyah Ömer ve Yoldaş; 24 şehri aşarak 25. Şehir olarak Ardahan’da bir fidan dikip Artvin’e hareket etti.

 

 


1

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

2

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!

3

Ardahan Barosu’ndan TBB’ye ziyaret

4

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

5

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu