KÖMÜR FİYATLARI KIŞ ÖNCESİ ALEV ALDI

Artan kömür fiyatları kış öncesi vatandaşları düşündürüyor, düşündükçe üşütüyor.

EKONOMİ 25.10.2022 15:28:00 0
KÖMÜR FİYATLARI KIŞ ÖNCESİ ALEV ALDI

HABER: ŞENOL KİRMAN

Artan kömür fiyatları kış öncesi vatandaşları düşündürüyor, düşündükçe üşütüyor. Doğal gaz, son zamla artık lüks haline gelirken, kömür fiyatı da Ardahan'da bir yıl öncesine göre yüzde 70 oranında arttı.

Türkiye'de yaşanan tüm sıkıntıların ardından şimdi de kömür sıkıntısı baş gösterdi. Ukrayna ile Rusya arasında meydana gelen savaş tüm dünyada piyasaları alt üst etti. Kömür fiyatları dünya genelinde büyük bir yükseliş kaydetti. 

Rusya-Ukrayna savaşının ekonomik etkileri sürerken, kömür fiyatları geçen yıla oranla yüzde 70 artış gösterdi. Kömür piyasasından alınan son bilgilere göre Ardahan'da geçtiğimiz yıl 1 tonu 4 bin 500 TL olan ithal kömürün fiyatı bu yıl 6.200 TL bandına yükseldi. Savaş krizinden dolayı hızlı şekilde yükselen ithal kömür fiyatı dolar kurundan da çok olumsuz bir şekilde etkileniyor. 1 torba ithal kömürün fiyatı ise piyasada vatandaşlara 160 TL civarında satılıyor. Oldukça yüksek bir maliyet gerektiren kömür özellikle kış şartlarında vatandaşları oldukça zorlayacak.

Kışı sert yaşayan Ardahan’da bu artış daha büyük bir tedirginlik sebebi olurken, kışa hazırlık yapan vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı. Ardahan’da doğalgaz kullanmayan bölgelerde ki vatandaşlar artan ısınma maliyetlerini ödeme hesabı yaparken, bu kış ısınmak için geçtiğimiz yıla oranla iki katı bir bütçe ayırmak zorunda kalacak gibi görünüyor. Kömürle ısınan bir evin masrafları doğalgazın kat kat üstüne çıkarken ileriki zamanlarda artışın devam edeceği de bekleniyor.

İlerleyen günlerde kar yağışlarının başlayacağı bildirilirken zor durumda kalmak istemeyen vatandaşlar yüksek fiyatlara rağmen kömür almak istiyorlar.

 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak