Kışlık kıyafetler cep yakıyor

Ardahan’da kışlık kıyafet almak neredeyse imkansız hale geliyor

GÜNCEL 3.10.2023 15:00:00 0
Kışlık kıyafetler cep yakıyor

Haber: Bedrettin Şuay

Artan fiyatlar nedeniyle vatandaşların eskisi gibi kışlık kıyafet alışverişi yapamadığını anlatan Ardahanlı esnaf, mont, kaban gibi ürünlere yüksek oranında zam geldiğini, bazı günler siftahsız günü kapattıklarını söyledi. Ardahan’da havaların soğumasıyla beraber vatandaşlar kışlık kıyafet, mont, kaban gibi ihtiyaçlarını almak için alışverişe çıkmaya başladı. Fiyatların geçen yıla oranla yüzde 300 oranında arttığını söyleyen esnaf, geçen yıl 800 lira olan bir mont fiyatının bu sene 2 bin liraya kadar çıktığını ifade etti. 

Ardahan’da alışveriş için mağazalara giden vatandaşlar ise, bütçelerinin kışlık kıyafet almaya yetmediğini, bu yıl eskileriyle idare etmeye çalışacaklarını belirtti. Vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında elleri boş evlerine dönmek zorunda kaldı.

Kışlık kıyafet almaya bütçesinin yetmediğini anlatan vatandaşlar, “Fiyatlarda çok. Aşırı pahalılık var. 1500 liradan aşağı giyim yok. Montlar çok pahalı. Yüzde 100 artış var. Bütçenin yetmesi mümkün değil. Eskilerle yetiniyoruz. Bu böyle gitmez. Eskisini giyecek herkes. Milletin alım gücü düştü dedi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak