Kışlık konserveler kavanozlarda yerini aldı

Kışlık konserveler kavanozlarda yerini aldı

GÜNCEL 5.09.2021 19:08:37 0
Kışlık konserveler kavanozlarda yerini aldı

Bedrettin Şuay

Ardahan´da ev hanımlarının hazırladıkları kışlık konserveler kavanozlardaki yerini aldı. Yaz sebzelerinden biri olan ve çeşitli yemeklerde kullanılan domates, her yıl, evlerde konserve olarak hazırlanıp, kavanozlara doldurularak saklanıyor. Pazardan alınan domates, biber, fasulye gibi ürünler kış ayında tüketilmek üzere pişirilip evlerde bekletilmeye başlanıyor.

Ardahan´da ev hanımları kışlık konserve için aldıkları domatesleri ve biberleri büyük bir tencerede pişirerek, kış hazırlıklarının büyük bir bölümünü bitirdi. Domates ve fasulye konservelerini hazır hale getiren ev hanımları, bu nedenle kış ayında yemeklerini daha çabuk ve kolay bir şekilde pişirdiklerini söyledi.

Her yıl komşularıyla birlikte konserve yaptıklarını söyleyen Ardahanlı ev hanımları, "Sonbahar ayına girdiğimiz şu günlerde pazardan domates, biber gibi ürünleri alarak kışın yemeklerde kullanmak için hazırlıyoruz. Onun dışında kış ayında kullanmak için biber turşusu, fasulye, patlıcan ve kabakları da konserve olarak yapıyoruz. " dediler.

 

 


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı