KISITLAMADAN MUAF OLALIM, VATANDAŞ KİTAP OKUSUN

Ardahan´da kırtasiyeciler 29 Nisan´da başlayıp 17 Mayıs´a kadar sürecek olan ?Tam Kapanma Tedbirleri´nde işyerlerinin açık olmasını istiyor.

GÜNCEL 27.04.2021 14:00:15 0
KISITLAMADAN MUAF OLALIM, VATANDAŞ KİTAP OKUSUN

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da kırtasiyeciler 29 Nisan´da başlayıp 17 Mayıs´a kadar sürecek olan ?Tam Kapanma Tedbirleri´nde işyerlerinin açık olmasını istiyor.

Onay Kırtasiye işletmecisi Utku Devrim Onay, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanmada vatandaşların ikametlerine en yakın kırtasiyeciye ulaşmalarına fırsat verilmesi gerektiğini söyledi.

Kısıtlama nedeniyle evde vakit geçiren vatandaşların bu zamanı kitap okuyarak değerlendirdiğini söyleyen Onay, ?Koronavirüs nedeniyle uygulanan kısıtlamalarda vatandaşlarımızın kitap okuma alışkanlığı arttı. Vatandaşlarımızın kitap ve diğer eğitim materyallerine ulaşabilmesi için kırtasiyecilerin tam kapanmadan muaf tutulması gerekmektedir? diye konuştu.

Eğitim sektörüne hizmet veren kırtasiyecilerin çok zor durumda olduğunu vurgulayan Onay, ?Okulların 1 yılı aşkın süredir kapalı olması ve sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde kırtasiyelerin kapalı olması, çocuklarımızın eğitim ve kültür materyallerine ulaşamamasına neden olmakla birlikte, kırtasiye perakendecisi esnafımızda da dayanacak güç bırakmamıştır. Market, kuruyemişçi, manav ve kasapların açık kaldıkları noktada, vatandaşlarımızın da ikametlerine en yakın kırtasiyeciye ulaşmalarına fırsat verilmesi gerekmektedir. Kısıtlama nedeniyle evde vakit geçiren vatandaşlar, bu zamanı kitap okuyarak değerlendiriyor. Vatandaşlarımızın kitap ve diğer eğitim materyallerine ulaşabilmesi için tam kapanmadan muaf tutulması gerekmektedir. Eğitim sektörüne hizmet veren sektörümüzün çok zor durumda olduğunu yineler, kırtasiyecilerin ?Tam Kapanma Tedbirleri´nde açık olan işletmeler arasında olması için desteğinizi bekleriz? şeklinde konuştu.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!