Kırtasiyeciler, Marketlerin okul ürünleri satmasından dertli

Ardahan´da Kırtasiyeci esnafları marketlerde kırtasiye malzemesi satılmasından dert yandı

GÜNCEL 15.09.2023 13:12:00 0
Kırtasiyeciler, Marketlerin okul ürünleri satmasından dertli

Haber: Bedrettin Şuay

Okulların açılmasıyla birlikte Ardahan´da ki Kırtasiyeci esnafları marketlerde kırtasiye malzemesi satılmasına tepki gösterdi. Büyük marketlerin kendi alanları dışına çıkarak her türlü ürünü sattığını belirten kırtasiye esnaflarından Güven Düz, bu durumun küçük esnafın belini büktüğünü söyledi. Esnafının büyük marketlerle rekabet edemediğini kaydeden Düz, ürünlerde geçen yıla oranla artış olduğunu dile getirerek, her yıl aynı sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz " dedi.

Bu durum karşısında işlerinde düşüş yaşandığını belirten kırtasiye işletmecisi Güven Düz, Marketler ürünleri oldukça düşük fiyatlara alıyor dolayısıyla da uygun fiyatlara satıyorlar. Ama bizim küçük esnafımızın böyle bir gücü yok. Bu durum bütün umudunu sezona bağlayan kırtasiyecileri mağdur ediyor.

 Düz, Market dediğiniz zaman gıda ürünleri, temizlik ürünleri tarzında ürünlerin satılması akla geliyor. Ama bu gün bakıldığında büyük marketler televizyondan, cep telefonuna, çorabına kadar, her şeyi satıyorlar. Aldıkları ürünleri tırla alıyorlar. Bu da küçük esnafı bitiriyor. Kırtasiye ürünlerinde geçen sene ile bu sene arasında yüksek fiyat farkının olduğunu  belirten Düz, marketlerin kırtasiye ürünleri sattıklarından dert yandı.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak