Kırtasiye esnafı okul malzemesi satan Marketlerden dert yandı

Kırtasiye esnaflarından Güven Düz, marketlerde kırtasiye malzemesi satılmasına tepki gösterdi

GÜNCEL 21.08.2022 13:56:00 0
Kırtasiye esnafı okul malzemesi satan Marketlerden dert yandı

Haber: Bedrettin Şuay

Okulların açılmasına sayılı günler kala Ardahan´da Kırtasiyeci esnafları marketlerde kırtasiye malzemesi satılmasına tepki gösterdi. Büyük marketlerin kendi alanları dışına çıkarak her türlü ürünü sattığını belirten kırtasiye esnaflarından Güven Düz, bu durumun küçük esnafın belini büktüğünü söyledi. Esnafının büyük marketlerle rekabet edemediğini kaydeden Düz, işlerinin düştüğünü ürünlerde geçen yıla oranla artış olduğunu dile getirerek, her yıl aynı sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz "Maalesef bu duruma bir önlem alınamıyor dedi.

Bu durum karşısında işlerin düşük olduğunu belirten Çağdaş kırtasiye işletmecisi Güven Düz, Marketler ürünleri oldukça düşük fiyatlara alıyor dolayısıyla da ucuz fiyatlara satıyorlar. Ama bizim küçük esnafımızın böyle bir gücü yok. Bu durum bütün umudunu sezona bağlayan kırtasiyecileri sıkıntıya sokuyor. Bu gün bakıldığında birçok kırtasiye esnafı sıkıntılı durumda. Büyük marketlerle rekabet edecek güçte değiller. Maddi durumu iyi olan kırtasiyecilerin de buna ne kadar dayanabileceğini zaman gösterecek. Biz yıllardır büyük marketlere karşı yaşadığımız sıkıntıyı dile getiriyoruz. Ama hiç bir sonuç alamıyoruz dedi.

Düz, Market dediğiniz zaman gıda ürünleri, temizlik ürünleri tarzında ürünlerin satılması akla geliyor. Ama bu gün bakıldığında büyük marketler televizyondan, cep telefonuna, çorabına kadar, her şeyi satıyorlar. Aldıkları ürünleri tırla alıyorlar. Bu da küçük esnafı bitiriyor. Kırtasiye ürünlerinde geçen sene ile bu sene arasında bazı ürünlerde fazla bir fiyat farkının olmadığını belirten Düz, fiyat artışı olsa bile esnafın bunu uygulama şansı yok. Çünkü esnaf bir rekabet içerisinde Rekabet ortamındaki esnaf fiyat artışını uygulasa iyice sıkıntıya düşer dedi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak