VALİ ÖNER, HASTALIĞI AZALTMA VE BİTİRME GAYRETİNDE OLACAĞIZ

Koronavirüs risk haritasında, turuncu kategoride ´yüksek riskli´ iller arasında gösterilen Ardahan´da, son verilere göre vaka artışı sonrası denetimler sıkılaştırıldı.

SAĞLIK 16.03.2021 14:06:34 0
VALİ ÖNER, HASTALIĞI AZALTMA VE BİTİRME GAYRETİNDE OLACAĞIZ

ŞENOL KİRMAN

Sağlık Bakanı Koca, 5 -12 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı.

Buna göre vaka sayısı her 100 bin kişide Ardahan´da 73,83 oldu. Ardahan´da 27 Şubat- 5 Mart tarihlerinde 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısı 70,71 iken 6-12 Mart tarihlerinde tekrar yükselişe geçerek 73,83 oldu. İllere göre koronavirüs risk durumu haritasında, son günlerdeki vaka artışlarıyla birlikte yüksek riskli (turuncu) kategoride yer alan Ardahan´ın ´Çok yüksek riskli´ (Kırmızı renkli) kategoriye geçmesinden endişe ediliyor. 

Ardahan´da vaka artışına sıkı denetim

Koronavirüs risk haritasında, turuncu kategoride ´yüksek riskli´ iller arasında gösterilen Ardahan´da, son verilere göre vaka artışı sonrası denetimler sıkılaştırıldı.

Vali Hüseyin Öner, "Bu artış korkulacak düzeyde değil ama bizler denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

İçişleri Bakanlığı´nın koronavirüs ile mücadelede, 81 ilde uyguladığı haftalık tematik denetim genelgesi kapsamında, Ardahan esnafı denetlendi. Vali Hüseyin Öner başkanlığındaki denetimlere Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Zorba, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, ilgili kurum müdürleri, esnaf odaları temsilcileri ve muhtarlar katıldı.  

´HASTALIĞI AZALTMA VE BİTİRME GAYRETİNDE OLACAĞIZ´

İş yerlerini ziyaret eden Vali Öner, kontrollü normalleşmenin yaşandığı bu süreçte herkesin maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyması gerektiğini söyledi. Öner, okulların açık kalabilmesi, restoran ve çay ocaklarının faaliyetlerini sürdürebilmesi için vicdani sorumlulukla hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kentte vaka sayısı artışına da değinen Öner, "1 haftalık süreçte çok küçük artış olduğunu görüyoruz. Bu artış, korkulacak düzeyde değil ama bizler denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz; bu hastalığı azaltma ve bitirme gayretinde olacağız" dedi.

 


1

Türkiye'nin ilk yapay zeka destekli kalkınma kitabı yayımlandı

2

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

3

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

4

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

5

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı