KİRALIK EVLER KARABORSAYA DÜŞTÜ!

96 bin nüfusa sahip Ardahan´da kiralık ev sıkıntısı yaşanmaya başladı.

GÜNCEL 7.07.2021 08:57:22 0
KİRALIK EVLER KARABORSAYA DÜŞTÜ!

ŞENOL KİRMAN

96 bin nüfusa sahip Ardahan´da kiralık ev sıkıntısı yaşanmaya başladı. İnşaatların devam ettiği, binaları çoğaldığı Ardahan´da vatandaşlar kiralık konut bulmakta zorlanıyor. 

Ardahan´da emlakçılık sektörüyle uğraşan Gold Emlak sahibi Tarık Yıldırım, bu durumu konut piyasasındaki arzın az, talebin ise fazla olmasından dolayı kiralık ev sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti.

Kiralamaların en yoğun bu aylarda olduğuna dikkat çeken Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; ?Ardahan´da son yıllarda inşaatlarla beraber yapılaşma çok hızlı devam ediyor. Artan yapılaşmaya rağmen vatandaşlar kiralık ve satılık ev bulmakta zorluk çekiyor. Bu aylar tayin ve gurbetçilerin geldiği bir dönem. Evlilik yapacak olup ev tutmak isteyenler de var ama kiralık daireler olmadığı için vatandaşlar mağdur oluyor. Emlak Ofisimize günde yaklaşık 30 civarında insan gelip kiralık ve satılık konut soruyor. Gelen talepleri karşılayamıyoruz. Konut piyasasında arzın az, talebin ise fazla olmasından dolayı kiralık konut sıkıntısı yaşanıyor. Şuan da kiralık ev karaborsa olmuş durumda? diye konuştu.  


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler