KILIÇOĞLU LEZZET’TEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Ardahan Kaptanpaşa Mahallesi'nde bulunan 110 yıllık tarihi bina, restore edilerek Kılıçoğlu Lezzet adı altında hizmete açıldı.

GÜNCEL 31.01.2022 15:17:00 1
KILIÇOĞLU LEZZET’TEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Kaptanpaşa Mahallesi'nde bulunan 110 yıllık tarihi bina, restore edilerek Kılıçoğlu Lezzet adı altında hizmete açıldı. Kılıçoğlu Lezzet Kaptanpaşa Mahallesi İnönü Caddesi Kızılay Şubesi yanı, PTT karşısında hizmet vermeye başladı. Geçmişte Şehir Kulübü olarak hizmet veren tescilli tarihi bina, iş insanları Levent Bilgili ve Fatih Demirci tarafından tarihi dokusu bozulmadan restore edilerek, Kılıçoğlu Pastanelerin Ardahan Şubesi olarak hizmet vermeye başladı.

İşletmeciliğini iş insanları Levent Bilgili ve Fatih Demirci’nin yaptığı Kılıçoğlu Lezzet ‘in açılışı protokol, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği Kılıçoğlu Lezzetin açılışında konuklar muhteşem tat ve lezzetleri tatma görme imkanı buldular. Restore edilen ve adeta yeniden hayata döndürülen tarihi bina, Ardahan halkını memnun etti.

Açılışa, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, İl Müftü Yardımcısı Mikail Polat, Damızlık ve Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yunus Baydar, eski Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ATSO Başkanı Çetin Demirci, İl Genel Meclis Üyesi Selami Şenel, Belediye Meclis üyesi Mustafa Badem, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı İskender Alihanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Kılıçoğlu Lezzet ’in açılışında konuşan Ardahan Valisi Hüseyin Öner, “Açılışını yaptığımız işyerinde ki bina ilimizin sivil mimari örneklerinden tescilli 110 yıllık tarihi bina. İlimizde mimari anlamda sayıları çok az olan binayı gelecek kuşaklara aktarmak, yaşatmak anlamında hem de ilimize güzel bir iş yeri kazandırıldı. Hizmet anlamında bu tür mekanların artmasını diliyoruz. İlimize böyle bir işyeri kazandırdıkları için Levent Bilgili’ye ve Fatih Demirci’ye teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bol ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Açılış kurdelesi İl Müftü Yardımcısı Mikail Polat’ın eşliğinde okunan duanın ardından kesildi.

Kılıçoğlu Lezzet’in açılışını yapan katılımcılar daha sonra iş yerini gezerek, ürünleri inceleyip, verilen hizmetten dolayı teşekkür etti. İşletmeciler Levent Bilgili ve Fatih Demirci, davetlilerle yakından ilgilenerek çeşitli ikramlarda bulundular. Davetliler istihdama ve kentin ekonomisine katkı sağlayan Kılıçoğlu Lezzet’in işletmecileri Levent Bilgili’ye ve Fatih Demirci’ye teşekkür ederek, başarılarının devamını dilediler.

KORMAZ KARACA’DAN TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Kokmaz Karaca sosyal medya hesabından teşekkür mesajı yayınladı.

Karaca mesajında; “Kıymetli Levent Kardeşim. Bu güzel eseri Ardahan’a kazandırdığın için sana şahsım ve tüm ailem adına teşekkür ediyorum. Bu bina bizim değil. Ardahan’ındır. Bu eseri bundan 110 yıl önce inşa eden Abdullah Ağaya rahmet olsun. Rahmetli dedem Ali Abbas Karaca’ya, Büyük Halamız Hanım Tekdal’a, Amcam Rahmetli Korkmaz Karaca’ya, Babaannem Ardahanlıların Ayna Halası Ayna Karaca’ya, Halam Ayten Karaca’ya ailemizde çok büyük hakkı olan rahmetli Yılmaz Tekdal’a, diğer amcazadelerimiz Öztürk ailesine ve onun tüm fertlerine rahmet olsun. Mekanları Cennet olsun. Yaşayanlara Allah uzun ömürler versin. Bu bina Ardahan’da en eski, tarihi ve tapusu hala şahıslarda olan tek binasıdır. İnşallah bereketli olur bu güzel yatırımın. Yoğun programım nedeni ile yanında olamayacağım. Ama tüm kalbim ile yanındayım. Herkes bilsin ki, Ardahan’ı ve Ardahanlıları yaşadığım sürece asla yalnız bırakmayacağım. Ardahan’ı makam mevki için değil eser bırakmak için sevenlerin her zamanda yanında olacağım. Sevgili Levent Kardeşim, hep beraber daha güzel günlere” ifadelerini kullandı.


Emircan
3.04.2022 21:24:29
Mekan cennet cennet elinize emeğinize sağlık şiddetle tavsiye ederim herşey için teşekkürler

1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak