Kentin eğitimde ki başarı seviyesi masaya yatırıldı

Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında Yükseköğretim Kurumu Sınavlarıyla ilgili çalıştay düzenlendi

11.03.2019 09:48:14 0
Kentin eğitimde ki başarı seviyesi masaya yatırıldı

Kentin eğitimde ki başarı seviyesi masaya yatırıldı

Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında Yükseköğretim Kurumu Sınavlarıyla ilgili çalıştay düzenlendi 

Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında, öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantının ardından kentin eğitimde ki başarı seviyesi çalıştayla masaya yatırıldı.
Vali Yardımcısı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Lise Müdürleri ve Rehber öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Mustafa Masatlı, ?Ardahan´da göreve başladığımda tüm kurum ve kuruluşlarımızın kendi faaliyet alanlarıyla ilgili Türkiye´ye ortalamalarıyla ilgili bilgi aldım. İlimiz, üniversiteye öğrenci yerleştirme sıralamasında maalesef 80´nci sırada. Çocuklarımızın, vatanına, milletine bağlı, toplumsal değerlere saygılı birer birey olarak hayatını devam ettirmesi ve bunun için gerekli donanıma sahip olmaları, kendi başına yaşayabilmesi, bir meslek edinerek ekonomik bağımsızlığını kazanabilmesi için eğitim veriyoruz. Eğitimin bu denli önemliyken, hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. İlimizdeki imkânlar yeterli düzeydedir. Derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının altında, 14 kişidir. Yine derslik başına öğretmen sayısı da 18´dir. Okullarımızın alt yapısı ve teknik donanımı da bu kadar iyiyken ilimizin son sıralarda yer alması üzücüdür. Bu noktada eğitimin bütün paydaşlarına, velilerimize, idarecilerimize ve özellikle de öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Veliler bu konuyla yeterince ilgilenmeyebilir. Fakat onlar bizim çocuklarımız, bize emanet ediliyor. Bizler üzerimize düşeni yapmalıyız. Eğitim birinci önceliğimiz olmalı. İlimizin sıralamasını daha yüksek sıralamalara ulaştırmak ve öğrencilerin geleceğine katkıda bulunmak için hepimiz gayret sarf edeceğiz. Bu durumdan hepimiz birinci derece sorumluyuz.
Bu programın ardından düzenlenecek olan çalıştayın verimli geçmesini ve olumlu, uygulanabilir sonuçlar çıkmasını ümit ediyorum? dedi. Bedrettin Şuay


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti