Kendi mesleki alanlarından mezun olanlar diplomalarını aldı

Ardahan Mesleki Eğitim Merkezi´nden mezun olan 20 öğrenci için diploma alma programı düzenlendi.

EĞİTİM 7.07.2021 13:03:29 0
Kendi mesleki alanlarından mezun olanlar diplomalarını aldı

BEDRETTİN ŞUAY

Ardahan Mesleki Eğitim Merkezi´nden mezun olan 20 öğrenci için diploma alma programı düzenlendi.

Ardahan Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdür Erhan Bulut, Mesleki Eğitim Müdürü Umut Akay ve öğrenciler katıldı.

Mesleki eğitim Müdürü Umut Akay, yaptığı açıklamada, 2020/2021 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Eğitim Merkezleri için bir dönüm noktası olmuştur. Eski adı Çıraklık Eğitim Merkezi olan kurumumuzda köklü değişimler yaşanmıştır. Bu değişimlerden kısaca bahsedecek olursak eskiden yalnızca usta ve kalfa olarak eğitim alan ve mezun olan öğrencilerimiz haftada bir gün okula gelerek kendi meslekleri ile ilgili alanlardan lise diploması alabilecekler. Dört yıllık bu eğitim sürecinde Öğrencilerimizin SGK primleri yatırılmakla birlikte asgari ücretin 4/1 i kadar bir ücret ödemesi yapılmaktadır. Dedi.

Akay, diğer önemli bir değişiklik ise artık ortaokul, lise, ön lisans ve ya lisans mezunu olan çırak öğrencilerde yaş sınırı kaldırılmıştır. Çalıştığı iş yerinde usta öğretici belgesi olan her işletme yanında çırak öğrenci çalıştırabilecektir. Bugün burada toplanmamıza sebep olan halkımız tarafından pek bilinmeyen DİPLOMA TELAFİ programı kapsamında ustalık veya kalfalık belgesi olan ortaokul mezunu vatandaşlarımız haftada 15 saatlik fark derslerini alarak(Matematik, Edebiyat, Tarih, T.C. İnkılap Tarihi ve Din Kültürü) kendi meslekleriyle ilgili alanlardan bir yıllık eğitim sonrası lise mezunu olmaktadırlar. Bu programa kayıtlar Eylül ayı içerisinde yapılmaktadır. Başvuru evrakı olarak ortaokul diploması, meslek belgesi, nüfus cüzdanı ve 2 adet biometrik fotoğraf yeterlidir. Ayrıca tasdikname ile liseden ayrılan ve açık lisede öğrenim gören öğrencilerimizde bu programa kayıt yaptırabilecekleridir. Dedi. 2020/2021 Eğitim öğretim döneminde kurumuza kayıt yaptıran yirmi öğrencimiz lise diplomalarını almaya hak kazanmışlardır. Diyen Akay, kendilerini tebrik eder bu süreçte emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürümüz Erhan Bulut´ a Mesleki eğitim şube müdürümüz Atanur Sarıçam´ a öğretmenlerimiz Hacer Şahin, Esma Günal, Pınar Akcan, Hakan Avşar ve Hatice Köroğlu´na teşekkür ederiz. Dedi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut ise diploma alan öğrencileri tebrik ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra diplomalarını almayı hak kazanan 20 öğrenciye diplomaları taktim edildi.


1

İndirimli yabancı dil eğitimi için protokol imzaladı

2

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

3

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

4

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

5

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?