Kelebeklerin ölüm dansı başladı

Ardahan´da, her yıl Ağustos ayında yaşanan ve bazen 6 gün süren ´kelebeklerin ölüm dansı´, Cuma günü gece tarihi Halil Efendi Köprüsü üzerinde başladı.

18.08.2019 11:14:26 0
Kelebeklerin ölüm dansı başladı

Ardahan´da, her yıl Ağustos ayında yaşanan ve bazen 6 gün süren ´kelebeklerin ölüm dansı´, Cuma günü gece tarihi Halil Efendi Köprüsü üzerinde başladı. Sokak aydınlatma direklerinin ışıklarının etrafında dakikalarca uçup, bir süre sonra ölen ?bir gün sinekleri´ yerde beyaz bir örtü oluşturdu.
Ardahan´da tarihi Halil Efendi Köprüsü üzerinde her yıl Ağustos ayının ikinci haftası yaşanan ve bazen 3 gün süren müthiş bir doğa olayı bu gece yine yaşanmaya başladı. Kura Nehri üzerinde uçan milyonlarca beyaz kelebek, tarihi Halil Efendi Köprüsü´ndeki ışıklara yönelerek ışıkların etrafında ?ölüm danslarını´ gerçekleştirdi.
"Can çekişip ölüyorlar"
Kelebeklerin ölüm görüntüsü, büyük bir ilgiyle izlendi. Ölü kelebekler, köprünün üzerinde bembeyaz bir görüntü oluşturarak adeta kar görüntüsünü andırdı.
Sonbaharın habercisi olduğunu söyleyen vatandaşlar, ´´Ardahan´a has beyaz kelebekler bunlar. 16 Ağustos ile 22 Ağustos tarihleri arasında çıkan ve bir gün içinde ölen kelebekler tarihi köprü üzerindeki ölüm uçuşu´na tanıklık ediyoruz. Bu görsel şölen yaklaşık altı gün sürüyor.´´
Yaklaşık üç gündür süren ölüm uçuşu, her gün özellikle akşam ve gece saatlerinde gerçekleşiyor. 

/resimler/2019-8/18/1116008941965.jpg


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak