Kazlar, besiye alındı

Ardahan’ın vaz geçilmez lezzetlerinden olan kazlar, kar yedikten sonra kesilecek

GÜNCEL 28.09.2021 14:15:00 0
Kazlar, besiye alındı

Bedrettin Şuay

Ardahan’da vatandaşlar kent merkezinde kendi kazlarını yetiştirirken kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan kazlar, kesim dönemi öncesinde besiye alındı. Özellikle son yıllarda kaz fiyatlarının artması, vatandaşları kendi kazlarını üretmeye yönlendirdi.  Kaz fiyatlarının bir ay sonra artacağını belirten besiciler, kazları “Kesmek için besliyoruz. Kendi kazlarımız, kendi üretimimiz, fiyatlar şu anda 250 lira kazlar, bir ay sonra fiyatları 300 TL’yi de bulur dedi.

“Kar yedikten sonra kesilecek”

Ardahan’da ilkbaharda yumurtadan çıkan kaz yavruları büyüdü.  Doğal ortamda büyüyen kazların, kar yedikten sonra kesileceğini ifade eden üreticiler “Kazlar 11’inci ayın sonunda kar yedikten sonra kesilecek.  Kazlar kar yedi mi eti daha lezzetli oluyor. Kestiğimiz zaman kurutuyoruz ve tuza basıyoruz, kazlarının Bazılarını hediye gönderiyoruz. Bazılarını da parayla satıyoruz” dedi.

Ardahan’da kazlar ekim ayının sonunda, kar yedikten sonra kesilecek. Kesilen kazlar tuza basıldıktan sonra iplere bağlanıp evlerin önünde asılarak kurutulacak. Kazlar kuruduktan sonra pişirilerek kış sofralarını süsleyecek.


1

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

2

Serhat Ardahanspor yeniden BAL'da

3

Tuana Şentürk’ün kişisel resim sergisinin açılışını yapıldı

4

Ardahan Valiliği'nden Öğrencilere Muğla Göcek'te tatil hediyesi

5

Kitap Kafe Ardahan’da gençlerin uğrak yeri haline geldi