Kaz yılbaşı öncesi yoğun talep görüyor

Ardahan’da yetiştirilen kazlar, yılbaşında sofralarını süsleyecek

GÜNCEL 20.12.2021 18:54:00 0
Kaz yılbaşı öncesi yoğun talep görüyor

Bedrettin Şuay

Ardahan’da yetiştirilen kazlar, yaklaşan yılbaşı öncesi yoğun talep görüyor. Kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan kazlar, yılbaşında da sofraları süsleyecek. Temizlenmiş ve kurutulmuş Ardahan kazının kilogramı 70 liradan satışa sunuluyor. Ardahan’da Has bereket yöresel ürünleri işletmecisi Aydemir Lale, yaklaşan yılbaşı öncesi kaz satışlarına talebin arttırdığını söyledi. Lale, özellikle büyük şehirlerden yoğun talep aldıklarını belirterek, Bizim bu yörenin kazı meşhur olduğu için yılbaşının da yaklaşmasıyla birlikte kaz daha çok ilgi görmeye başladı. Biz de talepleri karşılamaya çalışıyoruz." Dedi.

Lale, ‘Kaz eti yılbaşı gecesinde de sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alacak. Yılbaşı dolayısıyla kaz etine son bir haftadır yoğun bir talep var. İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir’e kaz satışı yaptık. Kazlarımızı kargoyla gönderdik. Ardahan kazının lezzetini herkesin tatmasını istiyoruz. Kaz özel bir yemektir ve özel günlerde özel misafirler için de pişirilir. Onun için yeni yıla hindinin rakibi diyebiliriz. Dedi.

Lale, Ardahan denildiği zaman akla ilk kaz eti geliyor, Kaz burada bireysel olarak yetiştiriliyor. Biz burada kazı direkt şahsın kendisinden alıyoruz. Her evin 20-30 kazı var, kestikten sonra bize getirip satıyorlar hem ev ekonomisine katkı oluyor.'' Hem de biz müşterilerimize satıyoruz. ''Kaz yayla ve merada beslendiği için eti lifli ve sert olur. Onun için çok uzun süreli pişirmek lazım. Tuzu ve yağı mevcut olduğu için yağ ve tuz konulmamalı, Hindi etinden çok daha lezzetlidir diye konuştu.

 

 

 

 

 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak