KAVŞAK YAPMAYI UNUTTULAR MI?

Çift şeritli yol yaptılar, ancak kavşak yapmayı unuttular mı?

GÜNCEL 28.11.2022 17:42:00 0
KAVŞAK YAPMAYI UNUTTULAR MI?

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan-Göle arası çift şeritli yol faaliyete geçerken, duble yol inşaatı sırasında Ardahan Devlet Hastanesine giriş sağlanan yola kavşak yapılması unutuldu. Yaklaşık 10 yıldan bu yana yapımı süren Ardahan-Göle karayolu duble yol inşaatının bir kısmı tamamlanarak geçtiğimiz günlerde çift yönlü olarak trafiğe açıldı.

Ardahan Devlet Hastanesi, KYK Yurdu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve TOKİ konutlarına giden yolu kullanan vatandaşlar kavşak olmaması nedeniyle yaklaşık 2 km fazla yol gitmek zorunda kalıyor. Ayrıca karayolunda herhangi bir uyarıcı tabela, alt geçit ve yaya geçidi olmaması kazalara davetiye çıkarabiliyor. İnsan odaklı düşünülmeyen bu yol sürücülerin ve vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Ağzıpek köyü sakinlerinden Turgay Yücel gazetemize yaptığı açıklamada; “Çok güzel yol yapılmış ancak kavşak yapmayı unutmuşlar. Hastaneye acil bir hasta getiren ambulanslar 2 kilometre yol dolanıp TOKİ’nin içerisinden sirenleri çala çala hastaneye çıkacak. Yani ambulans için de bu zaman kaybı. Ayrıca bu bölge hayvancılık yapılan bir bölge. Ağzıpek köyünde 600 adet büyükbaş hayvan var, bu gördüğünüz otobanın üzerinden geçiyor. Yani burası araç kazalarına, insan kazalarına da neden oluyor. Biz buraya ya bir alt geçit ya da bir güvenlik önlemi istiyoruz. Yani bir ışık, uyarıcı bir levha koyulursa çok iyi olur. Herkes bu yolu kullanıyor. Hastaneye giden markete giden herkes bu gördüğünüz yolu kullanıyor. Burada kaza kaçınılmaz. Burada ki sorunu karayollarına da, belediyeye de ilettik. Hatta iki gün önce burada kaza oldu yine söyledik. Maalesef bir uyarı yok. Onun için buraya bir önlem alınırsa vatandaş içinde, hayvanlar içinde iyi olur. Hastane burada arkadaşlar, hastaneye giden herkes bu yolu kullanıyor, ne bir üst geçidimiz var nede hayvan için alt geçidimiz var. Artı rögar kapakları da yeni kapandı. Rögar kapağının biri de açıktı, çocuk falan düşer diye kaza günü trafik polisi ile ben kapattım.  Kimsenin kapattığı yok. Karayollarının aracıda buradaydı, hatta tartıştık, bunun bir önlemini alın kaza olduğu sırada bir trafik ışığı yoktu, dönüş ışığı yoktu, insanlar buradan dönülüp dönülmeyeceğini bilmiyor. Biz bunları söyledik, karayolları diyor bizim alanımız, belediye diyor bizim alanımız değil. Yani burada en büyük risk vatandaş, insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Onun için burası hastane yolu, okul, yurt var ise bir güvenlik önlemi almaları lazım yani buraya yaya geçidi üst geçit şart. Sadece araçlar değil, hayvanda geçiyor, insanda onun için buraya bir önlem şart” diye konuştu.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak