Kasaplarda hijyen denetimi yapıldı

İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlisi personelleri İl ve İlçelerde bulunan kasapların hijyen denetimlerini gerçekleştirdi

GÜNCEL 23.06.2023 14:11:00 0
Kasaplarda hijyen denetimi yapıldı

Haber: Bedrettin Şuay

Tarım ve Orman Bakanlığı, başta kasaplar olmak üzere et ve et ürünleri iş yerlerine yönelik denetimleri artırdı. Denetimler kapsamında Ardahan’da 2023 Yılı Kurban Bayramı dolayısıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Kontrol Görevlisi personelleri İl ve İlçelerde bulunan kasapların hijyen denetimlerini gerçekleştirdi.

Tarım Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Müdürlüğünde  görevli personeller tarafından, yapılan denetimde et ve et ürünlerinin, tavuk ürünlerinin son kullanma tarihleri, işleme üniteleri ve satış yerlerinde incelemelerde bulundu.

vatandaşların hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayısıyla halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması, kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıtlı/onaylı gıda işletmeleri tarafından yapılmasının önemine işaret edildi. 

Ayrıca bu süreçte kıyma makinesi, bıçak gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına yönelik olarak et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmelere yapılacak resmi kontrollerin artırılması istendi.

 

 


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu