Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri Ankara’da başladı

21-24 Ekim 2021 tarihleri arasında Ankara ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan “Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri” başladı.

22.10.2021 13:47:00 0
Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri Ankara’da başladı

Ankara’da gerçekleştirilen "Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri" etkinliğinde üç ilden gelen yöresel ürünler sergilendi. ANFA Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyon, çeşitli müzik ve dans gösterileriyle de renkli görüntülere sahne oldu.

Başkentteki ANFA Fuar ve Kültür Merkezi bu sene 5'incisi düzenlenen "Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri"ne ev sahipliği yaptı. Baldan kaşar peynirine, çiğköfteden zeytine yüzlerce yöresel ürünün statlarda sergilendiği tanıtım günleri müzik ve dans gösterileri ile de coşkulu anların yaşanmasına neden oldu.

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri” açılış programına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Hüseyin Öner, Kars Valisi Türker Öksüz, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Kars-Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, bakanlıkların üst düzey yetkilileri, bölge milletvekilleri, belediye başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda âşıklar dinletisi ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Açılış programının ardından Ardahan, Kars ve Iğdır illerinin kültür, turizm, yöresel ürünler gibi zenginliklerini yansıtan stantlar gezildi. Vali Hüseyin Öner, Ardahan standını ziyaret eden misafirleri ağırlayarak sohbet etti.

Ardahan standı gazetecilerinde ilgi odağı oldu. Standı gezen gazetecilere konuşan Vali Hüseyin Öner, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin, geçmişte birçok ortak keder ve üzüntüleri ve aynı zamanda ortak sevinç ve gurur vesilesi gelişmeleri birlikte paylaştığına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin, geçmişte birçok ortak keder ve üzüntüleri ve aynı zamanda ortak sevinç ve gurur vesilesi gelişmeleri birlikte paylaşmış, kader ortaklığı yapmış, günümüzde de bu ortak geçmişin bir parçası olarak heyecan ve mutluluklarını da paylaşan ve geleceğe umutla bakan, dayanışma ve yardımlaşmayı, işbirliğini ön planda tutan bir anlayışla hareket etmektedirler. Bu işbirliği ve dayanışmanın güzel örneklerinden biri de bugün katıldığımız etkinlik vb. organizasyonlardır.

Şehirlerimizin, tarihi, turistik değerlerimizin tanıtılmasına, yaşadığımız yörelerin kültürünün büyük şehirlere göç ederek birlikte yaşadığımız yörelerin insanlarına tanıtılmasına vesile olan bu türden etkinlikler bizler için de çok iyi bir fırsat oluşturmaktadır. Devlet ve Sivil Toplum işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan tanıtım günlerinin içinde olmaya ve destek vermeye İnşallah devam edeceğiz. Özellikle hemşehrilerimizi buluşturan, bir araya getiren, kültürümüzün, örf ve adetlerimizin yaşatılmasına, kuşaktan kuşağa aktarılmasına ve illerimizin dışında da tanıtılmasına vesile olan tanıtım günlerinin 5’incisini düzenleyen Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonunun yönetim kurulunu tebrik ediyorum.

Göç ettikleri yerlerde de üreten, ülkesine, devletine ve milletine hizmetin gayretinde olan, bilgi ve birikimleriyle devletimizin gücüne güç katan hemşehrilerimizin sadece büyük şehirlerimizde değil, Kars, Ardahan ve Iğdır'da da iftihar vesilemiz olduğunun bilinmesini isteriz. İnşallah hemşehrilerimiz, ülkemize ve devletimize katacakları, kazandıracakları başarılarıyla gurur vesilemiz olmaya devam edecekler. Dayanışma, işbirliği ve yardımlaşmada da onlar en başta istifade edeceğimiz ve iş birliği yapacağımız kurumlar ve kişiler olacaklar. Ben bu organizasyonu düzenleyen Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonumuzun yönetim kurulu başkanına, yönetim kuruluna ve desteği olanlara çok teşekkür ediyorum."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Batı, etrafımızdaki doğuyu sürekli fukaralaştırıp, özellikle Müslüman dünyayı sürekli zayıflatmaya çalışırken, Türkiye 20’inci asrın başından itibaren çok güçlü adımlar atarak batının bu tuzağına düşmedi” dedi.

Etkinlikte yaptığı konuşmada dünyada medeniyetin doğduğunu ifade eden Bakan Soylu, “Bu etkinliğin davetiyesini incelerken sloganı dikkatimi çekti. ‘Güneşin doğduğu ilk topraklar’ deniliyor. Doğrudur, güneş en önce bu illerimizde doğar. Dünya için de bu ifade doğrudur. Dünyada medeniyet Doğu’da yükselmiştir. Bu topraklar her manada dünyaya medeniyet ihraç etmiş topraklardır” değerlendirmesinde bulundu.

“Kars’ımız, Ardahan’ımız ve Iğdır’ımız bizim için bambaşka bir anlam taşımaktadır”
Türkiye’nin çok fazla medeni zenginliğe sahip olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, “Bizim jeostratejik zenginliğimiz vardır. Bizim sadece stratejik zenginliğimiz yok. Aynı zamanda çok güçlü bir medeniyet zenginliğimiz var. Zaten bugün hangi tür anlayışlarla, sıkıştırmalarla karşı karşıya kalıyorsa bilmenizi istiyorum ki; stratejik zenginliğimizin yanı sıra; kültürümüz, maneviyatımız, dinimiz, inancımız ve bu coğrafyaya bırakılan zenginliğinin bir şekilde ortadan kaldırılıp, zayıflatılmasıyla ilgilidir. Bizim Serhat bölgelerimiz, sınır şehirlerimiz, Kars’ımız, Ardahan’ımız ve Iğdır’ımız bizim için bambaşka bir anlam taşımaktadır” diye konuştu.

“Bölgelerimiz terörden arındığı sürece zenginlikleri de beraberinde oluşturuyor”
Türkiye’nin terörle mücadelesindeki kararlığına da değinen Bakan Soylu, “Daha çok yapılacak işlerimiz var. Batı’dan Doğu’ya, Kuzey’den Güney’e insanlarımız her birinin bu zenginliklerimizi görmesi lazım. Bu milletin iradesiyle, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye’ye yön çizdiği anlayışıyla birlikte bölgelerimiz terörden arındığı sürece zenginlikleri de beraberinde oluşturuyor. Milletimiz ve kahraman evlatlarımız sayesinde bugün huzur var ki, Doğu Ekspresi ülkemizin her noktasındaki vatandaşları bir vesileyle getirip güzelliklerle buluşturuyorlar. Bu zenginliklerimiz sadece Kars’ın, Ardahan’ın, Iğdır’ın, Türkiye’nin zenginlikleri değildir. Bu coğrafyamızın zenginlikleridir. Barışla, huzurla ve kardeşlikle tüm dünyanın zenginlikleridir. Bunu hep beraber sağlayıp, gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Gençlerimize, güçlü ve zengin bir Türkiye’yi hep birlikte bırakmalıyız”
Birlik ve berberliğin son derece önemli olduğunu aktaran Bakan Soylu, “Gençlerimize, güçlü ve zengin bir Türkiye’yi hep birlikte bırakmalıyız. Bunun için de tek bir sorumluluğumuz var, o da birlik beraberliktir. Etrafımızdaki bütün coğrafya bize bakıyor. Batı, etrafımızdaki doğuyu sürekli fukaralaştırıp, özellikle Müslüman dünyayı sürekli zayıflatmaya çalışırken, Türkiye 20’inci asrın başından itibaren çok güçlü adımlar atarak batının bu tuzağına düşmedi. Ana muhalefet partisi genel başkanı bize diyor ki; Türkiye’de ki siyasi cinayetlere itiraz etmişiz. İtiraz etmişiz hep beraber 10 büyükelçinin hak bildirme operasyonuna. Bizi Bremen Mızıkacıları diye yaftalamaya çalışıyor. Ben Bremen Mızıkacıları’ndan anlamam. Ben biraz önceki aşıklardan, sazdan anlarım. Ben, davulu tokmağı başkasının sırtında olan bir ülkeden anlamam. Davulunda, tokmağında bizde olduğu bir ülkeden anlarız. Biz Bremen Mızıkacısı olamayız ama onlar Batı’nın zurnacısı olurlar” dedi.
Bakan Soylu, konuşmasının ardından fuardaki stantları ziyaret etti. Kaşar peynirinden oluşan döneri kesen Bakan Soylu, sergilenen ürünleri inceleyip fuardaki görevlilerle ve ziyaretçilerle de sohbet eti.


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR