KARDEŞ BELEDİYEDEN ARDAHAN´A ASFALT DESTEĞİ

Ardahan Belediyesi ile kardeş belediye olan İzmir Büyükşehir Belediyesinden Ardahan´a yardım eli uzandı.

GÜNCEL 27.05.2021 17:07:52 0
KARDEŞ BELEDİYEDEN ARDAHAN´A ASFALT DESTEĞİ

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Belediyesi ile kardeş belediye olan İzmir Büyükşehir Belediyesinden Ardahan´a yardım eli uzandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kardeş belediye olduğu Ardahan Belediyesine 5 milyonluk asfalt desteği sağladı.

Kentte kangren haline gelen yol sorunu için kaynak arayışına giren Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir´in girişimleri sonuç verdi. Kardeş belediye İzmir Büyükşehir Belediyesi Ardahan´da ki yolların asfaltlanması için 5 milyonluk destek sundu.

CHP´li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Belediyesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olduğunu belirterek, ?İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis kararı alarak belediyemize kentimizde ki yolların yapılması için 5 milyonluk destek sağladı? dedi.

Başkan Demir, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi; ?İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olduk. Bu çerçevede İzmir Büyükşehir Belediyesinin meclis kararı ile belediyemize asfalt yapılması için 5 milyon TL destek sağlandı. Kentimiz de ki yol sorunu için düğmeye bastık. Bu destekle yollarımızı asfalt yapacağız. İhalemizi yaptık, havaların biraz daha tutmasını bekliyoruz. Planlarımıza göre 11-12-13 Haziran´da asfalt çalışmalarımızın startını vereceğiz. Bununla kalmayacağız bir çalışmamız daha olacak. Bu yaz 10 milyon TL´lik asfalt yapacağız. Ardahan tarihinde ilk defa bütçemizin yarısı kadar ki bütçe ile yollarımızı asfalt yapacağız. İlk etapta ana arterlerin asfaltlama çalışması yapılacak. İkinci etapta ise İller Bankasından 5 Milyon TL kredi kullanarak mahalle aralarındaki yolların yapımını tamamlayacağız. Yollarımızın bozuk olduğunu iyi bilen biriyim kaynaklarımızın kısıtlı olmasından dolayı yapamadık. Girişimlerim sonucunda genel bütçe kadarda ben kaynak buldum. Kaldırımlar iyi yapılmamış ve bozulmuş. Kaldırımların parasını biz ödüyoruz ama ortada kaldırım yok. Ardahan´da Kongre Caddesi haricinde Türkiye standartlarında bir kaldırım yok. Asfalt sorunumuz olmayacak, bozuk olan kaldırımların ise yüzde 50´sini ihale yoluyla yapacağız.  Bu zamanda başka yerler maaş ödeyemiyor ama biz bu işlerin parasını hazırladık. 5 milyonluk desteği sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer´i asfalt atım çalışmasına katılması için davet ettik, ilimize gelecek. Bize bu desteği sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer´e Ardahan halkı adına ve belediyemiz adına teşekkür ediyorum? diye konuştu.


1

Damal mesire alanında temizlik çalışması

2

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

3

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

4

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti

5

Ceren Abla Kreşinden 23 Nisan etkinliği