KARAR ALINDI AMA DİKKATE ALINACAK MI?

Ardahanlılar Karadeniz bölgesine en kısa mesafeden gidebilmeyi her platformda dile getirirlerken, il genel meclisinin de harekete geçtiği öğrenildi.

GÜNCEL 19.05.2021 14:21:54 0
KARAR ALINDI AMA DİKKATE ALINACAK MI?

Ardahanlılar Karadeniz bölgesine en kısa mesafeden gidebilmeyi her platformda dile getirirlerken, il genel meclisinin de harekete geçtiği öğrenildi.

Tünel uzak bir proje ama yazın açık olan Ardahan Ardanuç karayolunun kışında açık olması için Bülbilan Yaylası´nda mutlaka bir bakımevinin yapılması gerekmektedir.

Ardahan İl Genel Meclis Üyeleri, 2020 yılında Bülbilan Yaylası´nda Bakımevinin yapılması için karar aldılar.
Karar hakkında açıklama yapan CHP Ardahan İl genel Meclis Üyesi Sırrı Atalay Cantürk: ?Ardahan İl Genel Meclis Üyeleri olarak 13.07.2020´de karar aldık ve iki arkadaşımla beraber Karayolları Kars Bölge Müdürlüğüne giderek Bölge Müdürü Behçet Eren´le görüşme yaptık. Ayrıca konu hakkında Artvin İl Genel Meclisi´ni de bilgilendirdik. Artvin İl Genel Meclis üyeleri de çalışma yaptı ve karar aldılar, sonucu bekliyoruz? dedi.

Ardahan´ın Karadeniz´e bağlanmasının en kısa yolunun Ardahan Ardanuç karayolu olduğu bu yolun daha verimli kullanılması için ise, yapılacak tünelle mümkün olabileceğini veya bir bakımevinin yapılması gerektiğini belirtiyorlar.

Ardahan´a bağlı 2 bin 581 rakımlı Bülbilan Yaylası´nda kışın yolların 6 ay kapalı kaldığına vurgu yapan Ardahanlılar, ?Bülbilan Yaylası´nda bakımevinin yapılmasını istiyoruz. Eğer burada bakım evi yapılırsa kışın Ardahan-Ardanuç kara-yolu açık olacak ve Ardahan Karadeniz üzerinde ticaret hacmini geliştirecek ve bölgemiz canlanacaktır. Vali Hüseyin Öner, Milletvekili Orhan Atalay ve Karayolları Bölge Müdürlüğünün bu öneri-mizi dikkate almalarını bekliyoruz? şeklinde açıklamalarda bulundular.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler