KARACA’DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

Korkmaz Karaca, siyasetten-anjiyo, fabrikadan-trene kadar, tek tek soruları cevaplarken özellikle birlik ve beraberlik vurgusu dikkatlerden kaçmadı.

GÜNCEL 2.12.2021 20:19:00 2
KARACA’DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

Ardahan Medya Gazetesi sorumlu Müdürü Barış Bilgin, Cumhurbaşkanı Ekonomi Politikalar Kurul Üyesi, AK Parti MKYK üyesi ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan yardımcısı Korkmaz Karaca’yı Çankaya Köşkündeki makamında ziyaret etti.

Karaca, siyasetten-anjiyo, fabrikadan-trene kadar, tek tek soruları cevaplarken özellikle birlik ve beraberlik vurgusu dikkatlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Ekonomi Politikalar Kurul Üyesi Korkmaz Karaca, A partisi B partisi demeden Ardahan demeliyiz diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Ardahan’da bir tane fabrika yok. Bu hepimizin kabahati, A partisi B partisi diye konuşmanın anlamı yok. Ardahan’ın fabrikaya ihtiyacı var, insanların işe ihtiyacı var. Ama bunun içinde birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Bizim kendi aramızda birliği, beraberliği sağlamamız lazım. Böyle günlük kişisel hırslarımızdan arınıp, birbirimizden gereksiz rekabetten kaçınıp Ardahan için ne yapabiliriz buna bakmak gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Ekonomi Politikalar Kurul Üyesi, AK Parti MKYK üyesi ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan yardımcısı olan Korkmaz Karaca, ben bu görevlerimi öncelikle Ardahan için kullanıyorum. Açıkçası ben bir kaç şapka taşıyorum. Bir yandan kendi iş hayatım var ve o yönde yoğunluğum var. Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle onun danışmanlığını yapıyorum, Ekonomi Politikalar Kurul Üyesiyim. Birde genel merkez şapkam var. Orda da hem Ak Partinin en üst karar organı olan Merkez karar yürütme kurul üyesiyim hem de yerel yönetimlerde başkan yardımcısıyım. Bu yoğunluğun içerisinde ata, dede yurdumuz olan Ardahan’da hemşerilerimden gelen talepleri de elimizden geldiğince parti ayrımı yapmadan, dil, ırk, mezhep bu tip şeyleri hiçbir şekilde etnik ayrımcılık yapmadan yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama dediğim gibi biz ne kadar birlik, beraberlik içerisinde olursak o kadar netice alırız. Ardahan’ın etrafında ki illerde sanayi var, fabrika var. Biz şu soruyu sormamız lazım, hep beraber bu yatırımları neden Ardahan’a çekemedik. Bunları sağlamamız lazım, yoksa bu dönem Ahmet milletvekili oldu, öbür ki dönem Mehmet milletvekili olur, bir öncekin de Hasan milletvekili olur bu kavga ve mücadelelerden hiç birimize hiçbir fayda gelmez. Çok şükür Cumhurbaşkanımız sayesinde önemli bir konumdayız. Telefonumuz sürekli açık, bize düşen ne varsa elimizde imkan varken hemşerilerimize sunmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Ardahan gündeminden hiç düşmeyen Doğu Ekspres Tren, hava alanı ve Anjiyo ünitesiyle alakalı sorulara içten ve samimiyetle cevap veren Korkmaz Karaca, “Ardahanlıların gündeminde olduğu kadar benimde her an gündemimde ve her seferinde ve daha çoğunu ilgililerden talep ettiğimi bilmenizi isterim, telefonda hemşerilerim tarafından en çok talep aldığım konu insanlarımızı hasta olup diğer illere sevk talepleri. Bu beni gerçekten çok üzüyor. Anjiyo ünitesi insanlarımızın hakkıdır. Sağlık Bakanımıza da belli ricalarda da bulundum. Tahmin ediyorum önümüzde ki günlerde de gereği yapılacaktır.

Doğu ekspres treninin son durağının Ardahan olması kesinlikle Ardahan’ın hakkıdır. Sadece trende değil, neden Ardahan’da havalimanı olmasın. Rize’de havalimanı yapılıyor, Trabzon’da havalimanı var, Kaldı ki Artvin’e bile şimdi havaalanı yapılıyor. Biz Ardahan’da havaalanı olması içinde hep beraber parti farkı gözetmeksizin hep birlikte mücadele etmemiz lazım. Yani bizim memleketçilik yapmamız lazım. Ben bunu çok önemsiyorum. Memleketçilik derken Muharrem İnce’nin memleket partisinden bahsetmiyorum. Ardahan’a hem treni hem de trenin ötesinde havaalanı isteyenlerdenim. Bu konuda da bana ne düşüyorsa yapmaya da hazırım”

Biz AK parti olarak iktidar partisiyiz. AK Parti ülkeye çok büyük hizmetler yaptı, çok büyük eserler kattı. 2023 yılında ki seçimlerde de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tekrar seçimleri kazanacağız. Ben Ardahan’da AK Partinin il genelinde yine birinci parti olacaktır diyen Korkmaz Karaca sözlerini şöyle sürdürdü;  “Siyaset nasip işi, AK Parti bir görev partisi. AK Partide hiç kimse ben şuraya adayım veya şuraya aday değilim deme hakkına sahip değil. Cumhurbaşkanımız önce beni aldı Ekonomi Politikalar Kurul Üyesi yaptı daha sonra bu görevim devam ederken AK Partinin en üst karar organı olan merkez karar yürütme kuruluna aldı. MKYK’da toplamda 100 arkadaşız Ardahan’dan, Kars’tan, Iğdır’dan olan tek kişi benim. O görevin dışında da çok önemli sorumluluk olan yerel yönetimlerde Mehmet Özhaseki’nin yardımcısı görevine layık görüldüm. Ben Cumhurbaşkanımızın bana verdiği görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorum. Cumhurbaşkanımız bana ne görev verirse ben o görevi yapmakla yükümlüyüm. Siyaset yapmak demek illa milletvekilliği yapmak demek değil. Şuan da da siyaset yapıyorum, elimden geldiğince Ardahanlı hemşerilerime, başka illerden herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Siyaset yapmak için mevkiye, makama ihtiyaç yok. Ardahan’da siyaset yapmak gibi bir kavramında içini doldurmak istemiyorum. Bunların hepsinin kararını verecek olan cumhurbaşkanımızdır. Cumhurbaşkanımız bize Ardahan’a git derse Ardahan’a gideriz, otur bu görevlerini yap derse devam ederiz. Ama şunu söyleyeyim hangi görevde olursam olayım, nerde olursam olayım evimde bile otursam Ardahanlılara kalbim, gönlüm her zaman açık. Bilindiği gibi bir kampanya başlattım. Ardahan’da köylerde okuyan öğrencilere tablet gönderiyorum. Şuanda sayısı 50’yi geçti. 1000 eve gireceğim, bin tane öğrenciye tablet dağıtacağım. Bu nedenle makamlar gelir geçer, önemli olan insanların gönlünde hoş bir iz bırakmaktır. Bende hoş bir iz bırakmaya çalışıyorum, bunu başarabilirsek ne mutlu bize”  diye konuştu.

 


Serkan aksu
2.12.2021 21:46:22
Seninle gurur duyuyoruz . Allah yolunu açıketsin .

Hasan Ertan
2.12.2021 22:34:58
Teşekkürler Korkmaz bey belirli görevlerde olan hemşerilerimiz sizin gibi düşünürse inaninki çok sorunları çözeriz.Duyarlı düşünceleriniz ve çocuklara yapmış olduğunuz tablet dağıtımınız sizin gibi duyarlı hemşerilerimizinde yapması güzel olacaktır. Bir çocuğu kurtarmak bir aileyi kurtarmak demektir. Bir aile bir köyü kurtarır. Bir köy bir şehiri kurtarır. Çok büyük memleket sevdan var. Her şey için teşekkür ederim.

1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!