Kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü

Son yılların en kurak kış mevsiminin yaşandığı Ardahan’da etkili olan kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü.

ÇEVRE 2.02.2023 16:41:00 0
Kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü

HABER: ŞENOL KİRMAN

Uzun süredir beklenen kar yağışı nihayet Ardahan’da etkili olmaya başladı. Ardahan’da etkili olan kar yağışı şehri beyaz örtü ile kaplarken çiftçinin de umudunu yeşertti. Kar kalınlığı 40 santime ulaştı. 

Son yılların en kurak kış mevsiminin yaşandığı Ardahan’da etkili olan kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü.

Ülke genelinde olduğu gibi Ardahan’da da kuraklığın etkili olduğunu, yağan karın çiftçileri rahatlattığını belirten vatandaşlar, “Uzun zamandır beklediğimiz kar yağışı, kentimizde etkili olmaya başladı. Dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı bizlerin yüzünü güldürdü. Kuraklık endişelerimizi azalttı. Yaklaşık 2 aydır bu kar yağışını bekliyorduk. Kar olmadan rahmet ve bereket olmaz. Karın faydası çoktur. Özellikle çayırlar, tarlalar, yaylalar ve yer altı su kaynakları için bereketi vardır. Kar ilkbaharda erdiği için su olur, bu da bereket oluyor” diye konuştular.

Ulaşıma kar ve tipi engeli
İl genelinde etkili olan kar ve tipiden dolayı ulaşımda aksamalar meydana geldi. Sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, kar ve tipi ile birlikte buzlanmada zor anlar yaşattı. Karayolları ekipleri, mesai gözetmeksizin kar, tipi ve soğuk havada yolların ulaşıma kapanmaması için aralıksız çalışıyor. Ekipler, il genelinde kar ve tipinin etkili olduğunu belirterek, sürücüleri zincirsiz yola çıkmaması konusunda uyardı. 


 


1

Ardahan Barosu’ndan TBB’ye ziyaret

2

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

3

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

4

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

5

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi