Kalaycıların mesaisi başladı

Sayıları giderek azalan seyyar kalaycılar, yaz aylarının gelmesiyle mahallelerde çalışmaya başladı

GÜNCEL 1.06.2022 13:21:00 0
Kalaycıların mesaisi başladı

Haber: Bedrettin Şuay

Teknolojik gelişmeler karşısında sayıları giderek azalan seyyar kalaycılar, yaz aylarının gelmesiyle mahallelerde çalışmaya başladı. Yaz mevsiminde birkaç aylığına ailesiyle il ve ilçelerde gezerek kalaycılık yaptığını söyleyen Selçuk Tokgöz, Ardahan’da mahalle mahalle gezerek bakır kaplara kalay yapıyor. Eşiyle birlikte kalaycılık yapan Tokgöz, çalışma azmiyle de örnek oluyor.

Edirne’den Ardahan’a geldiğini söyleyen Tokgöz, ailesi, doğudan batıya birçok ili tek tek gezerek seyyar kalaycılık yapıyor. Ata mesleği kalaycılığı devam ettiren Selçuk Tokgöz, çocukları ve eşiyle il ve ilçeleri tek tek gezerek, ailesinin ekmek parasını ateş başında ter dökerek kazanıyor.

Ardahan’a kalaycılık yapmak için gelen Tokgöz ailesi, işlerden oldukça memnun olduğunu ifade ederek fiyatların kapların boyutuna göre değiştiğini söyledi. Kalaycılık yapmak için doğudan batıya birçok şehri gezdiğini ifade eden Selçuk Tokgöz, “Biz Edirne’den buraya kalay yapmaya geldik. Zor oluyor ama ekmek parası. Mecbur çalışıyoruz. 2 çocuğum var, onları bu işle büyütüp besliyorum. Ata mesleği kalaycılıkla ekmek parasını kazanıyoruz dedi.

 

 


1

Çıldır’da 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek

2

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

3

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

4

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

5

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı