Kahveler manav oldu

Ardahan´da pandemi dolayısıyla özellikle kahvehane, kıraathane gibi işyerlerinin uzun süreli kapalı kalması esnafı başka iş kollarına yöneltti.

GÜNCEL 26.04.2021 13:01:53 0
Kahveler manav oldu

Bedrettin Şuay

Ardahan´da pandemi dolayısıyla özellikle kahvehane, kıraathane gibi işyerlerinin uzun süreli kapalı kalması esnafı başka iş kollarına yöneltti.

Kaptanpaşa Mah. Egemenlik Caddesi´nde Bayramoğlu kıraathanesi işletmecisi Cevher Arslan, pandemi nedeniyle iş yerinin bir bölümünü manava çevirdi.

İşletmenin önünde artık çayını yudumlayan vatandaşlar değil, tezgâhta satışa sunulan sebze ve meyveler bulunuyor. Kahvecilik mesleğinin artık yok olmaya başladığını belirten işletme sahibi Cevher Arslan, kahvehaneler kapalı. Gelir gelmeyince, biz de işyerimizi manava çevirdik, pandemi dolayısıyla işlerimiz çok düştü? dedi.

Pandemi nedeniyle kahvede insan sayısının sınırlı olduğunu belirten Arslan, ?Koronavirüs nedeniyle insanlar kahveye gelmeye çekiniyor, gelmiyorlardı. Açsak da artık kahvehanelere insan geleceğini zannetmiyorum. Bu kahvecilik en az iki yıl daha böyle gider. İki yıl daha kahveler insan beklemesin kimse. Manava çevirdiği işyerini herkesin kıraathane olarak bildiğini söyleyen işletme sahibi Cevher Arslan, ?Şu anda hedefimiz müşteri kazanmak. Keşke pandeminin başında bu işe başlasaydık. Şu anda daha para kazanma hedefinde değiliz. Bizim hedefimiz müşteri kazanmak. Yılların bir alışkanlığı var burada. Burasını herkes kahve biliyor. Farkına varamıyorlar. İnsanlar olumlu karşılıyorlar. Keşke pandeminin başında bu işe başlasaydık? diye konuştu.

 


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler