“KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL EYLEM PLANI” TANITILDI

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gazetecilere yönelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” tanıtım toplantısı düzenlendi.

GÜNCEL 21.06.2022 11:59:00 0
“KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL EYLEM PLANI” TANITILDI

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gazetecilere yönelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” tanıtım toplantısı düzenlendi.

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ardahan İl Eylem Planı Müdür Ertaç Baki başkanlığında basın mensuplarına tanıtıldı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ardahan İl Eylem Planında, Şiddete Sıfır Tolerans İlkesi ve Kadına Yönelik Her Türlü Şiddeti Önleme amacıyla yeni dönemin şiddetle mücadele yol haritası için 4 ana hedef, 11 strateji ve 49 faaliyet belirlendi.

Tanıtım toplantısında konuşan Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç Baki; “Şiddet kavramı topyekün bütüncül bir şekilde düşünülerek toplumun her katmanını kapsayacak şekilde etkili bir mücadele yaparak şiddeti ortadan kaldırabiliriz. Bu kapsamda ulusal düzeyde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı bakanlığımız tarafından 2022-2025 yıllarını kapsayacak şekilde yürürlüğü konuldu. Bizde Ardahan’da İl eylem planımızı hazırladık. Eylem planımızın tanıtımları devam ediyor. Bugünde siz basın mensubu arkadaşlarımıza tanıtım faaliyetimizi yapıyoruz” dedi.

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog İslam Atalay, hazırlanan Kadına Şiddetle Mücadele Ardahan İl Eylem planı ve bu planın ile uyarlanması süreciyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Sosyolog İslam Atalay sunumunda şu bilgileri aktardı;

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı (2021-2025)” ulusal mevzuat hükümleri ve tüm politika dokümanları dikkate alınarak ilgili kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, sendikalar, uluslararası kuruluşlar ve üniversitelerin temsilcilerinin katkı ve katılımları ile hazırlanarak,  30 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe girmiş ve 01 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen Tanıtım Toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planının yerelde de uygulanmasının sağlanması, yerele özgü sorunların tespiti ve çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla 81 il düzeyinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planları hazırlanmıştır.

Şiddete sıfır tolerans" ilkesiyle kadına yönelik her türlü şiddeti önleme amacı taşıyan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ardahan İl Eylem Planı Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili kamu kuruluşları, belediyeler, üniversite ve STK temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen bir çalıştay ile hazırlanmış ve Sayın Valimiz Hüseyin Öner tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir.

Planımız Şiddete Sıfır Tolerans İlkesi ve Kadına Yönelik Her Türlü Şiddeti Önleme amacıyla yeni dönemin şiddetle mücadele yol haritası için 4 ana hedef, 11 strateji ve 49 faaliyet belirlenmiş olup ana hedeflerimiz;

Adalete Erişim ve Mevzuat:  Mevzuatın etkin uygulanması ve mağdurların adalete erişiminin kolaylaştırılması
Politika ve Koordinasyon: Şiddete sıfır tolerans anlayışının tüm plan, program ve politikalara yerleştirilmesi
Koruyucu Önleyici Hizmetler: Koruyucu ve önleyici hizmetlerin etkili sunulmasına yönelik kurumsal kapasitenin geliştirilmesi.

Toplumsal Farkındalık: Şiddetle topyekûn mücadele için toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılmasıdır.

Ardahan İl Eylem Planıyla;

Aile içi ve kadına yönelik şiddet mağdurlarının haklarını etkin kullanması sağlanacak ve yerelde adalete erişimi konusunda gerekli çalışmalar yürütülmesi.

Kadın yönelik şiddetle mücadelede etkin bir işbirliğinin çok sektörlü bir yaklaşım çerçevesinde güçlendirilmesi ve sürdürülmesi için sektörler arası iş birliği ve koordinasyon güçlendirilmesi.

Şiddet vakalarının risk faktörleri göz önünde bulundurularak önceden tespit edilmesi ile vakaya zamanında ve etkin şekilde müdahale edilmesi.

Şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali bulunanlara yönelik önleyici hizmet çalışmaları gerçekleştirilmesi.

Şiddetsiz bir toplum için sivil halka yönelik bilinçlendirme çalışmaları yürütülmesi.

Kadına yönelik şiddetle mücadeleye erkeklerin katılımı sağlanması.

Eğitimin tüm kademelerine yönelik şiddete sıfır tolerans anlayışı yerleştirilmesi amaçlanmaktadır.


1

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

2

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

3

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

4

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

5

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür