Kadına şiddetle mücadeleye dini destek

Ardahan İl Müftülüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında toplumu bilinçlendirmek üzere bu yıl içinde 14 dini faaliyet gerçekleştirdi.

GÜNCEL 7.07.2021 10:49:41 0
Kadına şiddetle mücadeleye dini destek

ŞENOL KİRMAN

Ardahan İl Müftülüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında toplumu bilinçlendirmek üzere bu yıl içinde 14 dini faaliyet gerçekleştirdi.

Cami içi hizmetlerin yanı sıra, sosyal ve kültürel içerikli din hizmetleri de sunan İl Müftülüğü, toplumu bilinçlendirmek üzere kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularına hutbe ve vaazlarda yer vererek, din görevlileri için de çeşitli çevrimiçi eğitim programları düzenliyor.

Ardahan İl Müftülüğünden alınan bilgiye göre,

"İslam´da Kadın Hakları" konulu vaaz, İl genelinde bütün camilerde yapıldı. Bütün personellere ve halka yönelik çevrimiçi "Manevi Hayata İzdüşümleri İle Kadın" konusu Çıldır İlçe Müftüsü Rahmi Temiz tarafından işlendi. "Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle Valilik Kadın Kafeteryası Bahçesinde, kadın Kur´an Kursu Öğreticileri tarafından stant açıldı. "Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen programa, Vali Hüseyin Öner´in eşi Zehra Mine Öner ile İl Müftüsünün eşi Ayten Pehlivan konuşmacı olarak katıldı. Ardahan Sosyal Hizmet Merkezinde görevli ASDEP personeli Mehmet Sadık Dursun tarafından Müftülük personellerine yönelik çevrimiçi "Erken Yaşta Evlilik" konulu eğitim verildi. Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç Baki tarafından Müftülük personeline ve halka yönelik çevrimiçi olarak "Merhamet Ekseninde Aile İçi İletişim" konulu program yapıldı. "Ailede Ahlak Eğitimi: Önemi ve Temel İlkeleri" konulu vaaz, İl genelinde bütün camilerde yapıldı. Hanak İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan tarafından personele ve halka yönelik, çevrimiçi olarak "Kur´an da Ailede Merhamet Örnekleri" konulu program yapıldı. Ardahan İl Müftü Yardımcısı Rukiye Gürler tarafından bayanlara yönelik çevrimiçi olarak "Merhamet Ekseninde Aile İçi İletişim" konulu program yapıldı. Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mukadder Arif Yüksel tarafından Müftülük personeline ve halka yönelik çevrimiçi olarak "Ailenin İtibarı: Aile İçinde Saygı Ortamı" konulu program yapıldı. Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muammer Ayan tarafından Müftülük personeline ve halka yönelik çevrimiçi olarak "Ailenin Düşünce Gücü: İstişare" konulu program yapıldı. "Aile Toplumun Temelidir" konulu vaaz, İl genelinde bütün camilerde yapıldı. Başkanlık Müftüsü Ümit Çimen tarafından Müftülük personeline ve halka yönelik çevrimiçi olarak "Ailenin Güvencesi: Sadakat" konulu program yapıldı. Hanak İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan tarafından; Ardahan İl Jandarma Komutanlığı Karargâhı ve bağlı birliklerinde görev yapan personele yönelik olarak "Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Dini Referanslar" konulu eğitimler verildi.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler