Jandarma ve polisten şoförlere seminer

Ardahan’da yeni eğitim öğretim yılı öncesinde servis şoförlerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

EĞİTİM 7.09.2023 13:26:00 0
Jandarma ve polisten şoförlere seminer

Ardahan’da yeni eğitim öğretim yılı öncesinde servis şoförlerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Ardahan İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Timleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri işbirliğiyle Okul Servis Araç Şoförlerine seminer verildi. 

Seminerde, Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde belirtilen hususlar İle şoförlerin uyması gereken trafik kuralları ve bazı konularda okul servis şoförleri slayt eşliğinde bilgilendirildi.

Seminerin okul öğrencilerinin ve okul taşıtlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim öğretimlerini sağlamak amacıyla yapıldığı belirtilirken, servis şoförlerinin, diğer sürücülere nazaran çok daha dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Seminerde konuşma yapan Ardahan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Atanur Sarıçam, “Çocuklar, bizim en değerli varlıklarımız ve geleceğimizdir. Bu nedenle siz değerli sürücülere önemli görevler düşmektedir. Sizler bizimle birlikte mesai yapan arkadaşlarımızsınız. Hem sürücü hem de ebeveyn olarak görevleriniz ve sorumluluklarınız vardır. Bizim sizlerden isteğimiz, bu çocuklarımızı problemsiz okula götürüp, tekrar alıp evlerine teslim etmenizdir. Öğrencilerimizi siz değerli şoförlere emanet ediyoruz. Bu öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde götürülüp getirilmesi sizin sorumluluğunuzdadır. Öğrencilerimizin taşınmasında sözleşme şartlarına uygun davranılmalıdır. Öğrencilerimizin en iyi koşullarda eğitim görmeleri için gereken bütün hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden düzenlenen seminere, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Atanur Sarıçam, Ardahan Şoförler Odası Başkanı Asim Özer, Taşımalı Eğitim Birim Şefi Volkan Cansızlar, servis şoförleri ve Jandarma Trafik Timleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri katıldı. 

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak