Jandarma Teşkilatı 184 yaşında

Ardahan’da Jandarma Teşkilatının 184. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliklerle kutlandı

GÜNCEL 15.06.2023 15:45:00 0
Jandarma Teşkilatı 184 yaşında

Ardahan’da Jandarma Teşkilatının 184. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliklerle kutlandı. Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 184. Yıl dönümü Valilik bahçesinde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende saygı duruşunda bulunularak istiklal marşı okundu, ardından İl Jandarma Komutanlığı çelengi Atatürk anıtına sunuldu. 

Çelenk sunma töreninin ardından İl Jandarma Komutanlığında kutlama programı düzenlendi.

Düzenlenen programda İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Programda komandolar gösteri yaptı, jandarmanın görevde kullandığı silah, teçhizat ve ekipmanlar sergilendi. Arama kurtarma köpeği de, eğitmeni eşliğinde gösteri yaptı.

Jandarmanın vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için bütün riskleri göze alarak bayram, tatil, gece gündüz demeden görev yaptığını belirten Vali Hüseyin Öner, konuşmasına şöyle devam etti: " Devletimizin en önemli güvenlik birimlerinden biri olarak 1839 yılında kurulan Jandarma Teşkilatımızın 184’ncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir araya geldik. 
Gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan Jandarma teşkilatımız, kuruluşundan bugüne kadar, terörle mücadele başta olmak üzere, asayiş, güvenlik, düzensiz göçmen ve daha birçok alanda devletin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzuru, güvenliği ve kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. 184 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakârca ve kahramanca hizmet eden jandarma teşkilatımızın tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla doludur. Gelişen güçlü yapısı ve eğitim düzeyi ile her daim kıvanç duyduğumuz Jandarma Teşkilatımızın, yüksek ruh ve şuurla görevlerini yerine getirirken, birlik ve bütünlüğümüz uğrunda gösterdiği büyük fedakârlık ve ulaştığı başarılar, ölümsüz birer hatıra olarak milletimizin gönlünde yer edinmiştir. Yurdumuzun her köşesinde, halkla iç içe olarak büyük özveri ve heyecanla görev yapan jandarma teşkilatımız, aynı zamanda devletin halka açılan penceresi konumundadır. Jandarma teşkilatımız, sahip olduğu nitelikli, eğitimli, cesaretli ve kabiliyetli personeliyle, hizmet kalitesinin arttırılması ve geleceğe dinamik bir şekilde hazırlanmak amacıyla sürekli yenilenmekte, yürüttüğü faaliyetlerle, gerek ulusal ve gerekse uluslararası tüm görevlerde bizleri gururlandırmaktadır. Hepimizin bildiği gibi, Devlet olgusunu ortaya çıkaran en temel ihtiyaç, asayişin ve adaletin sağlanmasıdır. Bu anlamda, Jandarma teşkilatımız, ilimizin coğrafi olarak yüzde 97’sinde, nüfus olarak da yüzde 60’ında gece gündüz, kar kış demeden devlet olmanın gereği olan bu temel görevleri başarıyla ifa etmektedir. Bu anlamda Jandarma personelimize vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Jandarma Teşkilatımızın 184’ncü kuruluş yıl dönümünü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Jandarma personelimize görevlerinde başarılar diliyorum." 
 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak