Jandarma hayvan hırsızlığı çetesini çökertti

Ardahan’da Jandarma ekipleri, hayvan hırsızlığı çetesini çökertti.

GÜNCEL 2.06.2023 16:49:00 0
Jandarma hayvan hırsızlığı çetesini çökertti

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

Ardahan’da Jandarma ekipleri, hayvan hırsızlığı çetesini çökertti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini fırsat bilen hayvan hırsızlığı suç örgütüne jandarma dedektifleri ağır darbe vurdu. 

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi akşamı Ardahan’ın Çıldır İlçesi Semihaşakir köyünde A.K. isimli şahsa ait 400.000 TL değerinde 8 adet büyükbaş hayvan çalındı. Hayvan sahibi A.K. hayvanlarının çalınması üzerine durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine jandarma dedektifleri tarafından sıkı ve titiz bir araştırma başlatıldı. İz takip köpekleri yardımı ile hayvanları gidiş istikametlerinin tespit edilmesi üzerine, JASAT ekiplerince şüpheli şahısların ve hayvanların yakalanması için çalışma başlatıldı. 

Jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda Çağlayık köyünde saklandığı tespit edilen hayvanların yakalanmasına yönelik yapılan kontrollerde, hayvanlar ve 3 şüpheli şahıs arazide suçüstü yakalandı. 

Yakalanan şahıslar ile sonradan örgütün içinde olduğu ve birlikte faaliyet yürüttüğü tespit edilen 3 şahıs da olmak üzere toplam 6 şahıs gözaltına alındı. Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şahıslardan İ.Y. Cumhuriyet Savcılığından serbest bırakılırken, S.Y. ve G.Y. isimli şahıslara adli kontrol kararı uygulandı. M.Y., M.H., ve İ.Y., isimli şahıslar ise mahkemece tutuklanarak Ardahan Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Bölgenin gözdesi jandarma dedektifleri (JASAT) hırsızlara göz açtırmamakla kalmayıp, her hafta bir olayı aydınlatarak hem bölge halkının takdirini kazanırken hem de hırsızlara nefes aldırmıyor.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti