Jandarma, 182´nci yıl anısına 182 fidan dikti

Ardahan´da Jandarma Teşkilatı´nın 182´nci kuruluş yıl dönümü anısına 182 fidan toprakla buluşturuldu.

ÇEVRE 25.05.2021 18:40:08 0
Jandarma, 182´nci yıl anısına 182 fidan dikti

ŞENOL KİRMAN

Jandarma´nın 182. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Yalnızçam bölgesinde ki Jandarma Hatıra Ormanında fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Ardahan´da Jandarma Teşkilatı´nın 182´nci kuruluş yıl dönümü anısına 182 fidanın toprakla buluşturulduğu etkinlikte, Vali Hüseyin Öner, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir ve protokol ile jandarma personeli fidanlara can suyu verdi.

Fidan dikim programına, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Belediye Başkan vekili Kemal Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Ardahan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, komutanlar, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Günün önemine ilişkin konuşma yapan Jandarma Astsubay Çavuş Seda Korkut;

?Kuruluş tarihi olan 14 Haziran 1839´dan bu yana daima toplumun huzur ve güvenliği için gayret gösteren Türk Jandarması, hukukun üstünlüğü ve insan hak ve hürriyetleri çerçevesinde bireyin, kurumların ve mülkiyet haklarının gözetildiği, özgürlük için güvenlik yaklaşımıyla toplum destekli bir asayiş hizmetinin sunumunu temel amaç edinmiştir. Bu çerçevede, vizyonu doğrultusunda, insan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile uluslararası alanda saygın, güvenilir, kaliteli hizmet sunan örnek kolluk kuvveti olmak için çalışmalarını gelecekte de sürdürecektir.

Jandarmanın kuruluşunun 182´nci yıl dönümünde hatıra ormanına 182 adet fidan dikilerek ülkemizin ağaçlandırılmasına katkıda bulunduk. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurusu Atatürk´ün ifade ettiği gibi, Jandarma; her zaman yurt, ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı tevazu, fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur. Jandarmamızın 182´nci yıl dönümü kutlu olsun? dedi.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner ise gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Jandarma teşkilatımızın 182´inci kuruluş yıl dönümüne ithafen 182 adet fidanı toprakla buluşturduk. Jandarma ve emniyet teşkilatımız hem çeşitli güvenlik hizmetlerini ifa etmekte hem de çevre koruma ve değişik benzeri hizmetleri başarıyla icra etmektedir. Ağaçlandırma faaliyeti de bu çerçevede gerçekleştirildi. Jandarma teşkilatına nice başarılı yıllar diliyorum. Burada diktiğimiz ağaçlar da inşallah Ardahan´daki orman varlığına katkı yapacak´´ şeklinde konuştu.


1

Ardahan’ın en genç muhtarı mazbatasını aldı

2

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı Ölçekte okulları ziyaret etti

3

Göle Belediyesi tabelasına “T.C.” ibaresi eklendi

4

Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak: Faruk Demir’i örnek alacağız

5

Kaymakam İpek'ten Başkan Azizoğlu'na ziyaret