İyilik Kalbi 153 Yaşında

Dünyanın sayılı, bölgesinin en güçlü insani yardım kuruluşu olan, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya adayan Türk Kızılay´ı, Türkiye´nin merhamet çınarı 153. yaşına girdi.

GÜNCEL 14.06.2021 10:12:22 0
İyilik Kalbi 153 Yaşında

Türk Kızılay Ardahan Şube Başkanı Ahmet Ballı, kurumun kuruluşunun 153´üncü yıl dönümü dolayısıyla gazetemize açıklama yaptı.

Türk Kızılay´ın özverili ve etkili şekilde yürüttüğü sınır tanımayan hizmetleri sebebiyle dünyanın saygın kuruluşları arasında yerini aldığını vurgulayan Başkan Ahmet Ballı, "Ayrım gözetmeksizin tüm ihtiyaç sahiplerinin yanında olan, savaş ve doğal afetlerin olumsuz etkileri sonucu açılan yaraları saran Türk Kızılay´ı, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye ve dünya barışına katkı sağlamaya devam etmektedir." ifadesini kullandı.
Ballı, Türk Kızılay´ının nasıl kurulduğunu da şu şeklilde belirtti; Bir grup idealist doktor tarafından 11 Haziran 1868´de "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan, 1877 yılında "Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1923 yılında "Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1935 yılında da "Türkiye Kızılay Cemiyeti" adını alan Türk Kızılay´ı olarak halen devam etmektedir.
Gönüllülerin desteği ile varlığını sürdüren Kızılayın, geleceği için de gönüllüleri teminat olarak gördüğünü vurgulayan Ballı, şunları kaydetti:
"Çağın iletişim altyapısından sonuna kadar yararlanan Kızılay, sosyal ağ özelliğini de taşıyan Kızılay Gönüllü Yönetim Sistemi ´gonulluol.org´ üzerinden iyilik yapmak isteyen gönüllüleri bir araya getirmektedir. Bunu aynı zamanda 2030 stratejisinde yer alan ´Toplumsal Dayanıklılığı Güçlendirmek´ Programı´nın bir parçası olarak ele almaktadır. 2021 yılında 2 milyon gönüllüye ulaşmayı hedefleyen Kızılay, eğitilmiş gönüllülerde daha fazla insana daha hızlı ´iyilik´ taşımayı amaçlamaktadır" ifadelerini kullandı.
Ülke genelindeki şubeleri, temsilcilikleri, yüz binlerce üyesi ve gönüllüsü ile Kızılayın tüm bu çalışmaları yardımsever Türk halkının teveccühü ile gerçekleştirdiğini ve gerçekleştirmeye devam ettiğini vurgulayan Başkan Ahmet Ballı, "Bu vesileyle Kızılaya destek olan milyonlarca iyi kalpli insana tüm ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyorum. Milletin emanetini yerine ulaştırmak için gece gündüz çalışan gönüllü ve profesyonel tüm Kızılaycılar ile bizi bu yolda hep destekleyen başta Fahri Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet yetkililerimize şükranlarınızı sunuyorum ve Türk Kızılay´ımızın 153. kuruluş yıl dönümü hayırlı olsun? dedi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak