İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Ardahan´da esnafı ziyaret etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ardahan´da esnaf ziyaretinde bulundu.

SİYASET 15.09.2021 14:16:25 0
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Ardahan´da esnafı ziyaret etti

?Memleket Gezileri? kapsamında yurdun dört bir yanını il il, ilçe ilçe gezen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemeye devam ediyor. Ocak 2020´den beri vatandaşların sorunlarını dinleyen Akşener´in durağı Ardahan oldu.

Akşener, ziyarette yaptığı konuşmada, bütün il ve ilçeleri gezerek siyaset yapmadan esnafın dertlerini dinlemeye çalıştığını söyledi.

Siyasetçinin görevinin hizmet olduğunu belirten Akşener, şöyle konuştu:
"Bizim ittifakımız (Millet İttifakı) daha rasyonel, daha gerçekçi bir ittifak. Sizin problemlerinizi dinlemek için bu saatte buradayız. Burada şöyle bir sonuç çıkıyor, ´Ben senin için ölürüm´ demiyoruz. Ama biz sizin taleplerinize, yani seçmenin taleplerine uygun tavır koyuyoruz. Bizde demokrasi var. Bizim arkadaşlarımız liderlerinden korkmuyor. Yani demokrasiye uygun, belediye başkanından milletvekiline kadar herkes bağımsız" dedi.

ESNAF ?HER ŞEY İYİ OLACAK? DEDİ

Ardahan´da esnaf ziyaret eden Akşener esnafın durumunu sordu. Akşener´e esnafın cevabı ise ?Siz esnafın halini, durumunu bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Millet İttifakı´nda bir problem yoksa işlerimiz bir şekilde devam eder. Bizim geleceğimiz olan çocuklarımız önemli. Her şey iyi olacak? dedi.

Meral Akşener´in Pandemi sonrası işleriniz açıldı mı sorusuna cevap veren dönerci esnafı ?Sıkıntılar elbette var. Pandemi döneminde devlet esnafa biraz destek olsun. Sayın cumhurbaşkanı bugün açıklama yapıyor bankaya gidiyorsun herhangi bir destek yok. Burası soğuk bir memleket. Elektrik faturası 3-5 gün geçtiği zaman TEDAŞ´daki yetkililer kapatmak için hemen tepemize biniyor. Bunlar yanlış yapılan şeyler. İnanın halka hizmet bu değildir. Sayın cumhurbaşkanına sesleniyorum burası eksi 40-45 dereceye varan bir yerdir. Burayı Ankara, İstanbul ile bir tutmasın.? şeklinde konuştu.

Meral Akşener´in "Kredi borcunuz var mı?" sorusuna da cevap veren dönerci esnafı, ?Ben bu dükkanı açarken 400 bin lira para harcadım devletten de tek bir kuruş destek almadım. KOSGEB´den desteği kim alıyor biz almıyorsak. Ben bugüne kadar devletten destek görmedim. Şimdi kredi kullanacağım krediyi dahi kendi imkanlarım ile kullanacağım. Devlet önce vergi veren esnafını korumalı. Ben bugün vergi vermezsem memur maaş alamaz. Önce esnafın korunması gerekiyor. Ardahan´ın nüfusu yanlış politikalar yüzünden azaldı. Rahmetli Özal döneminde 1-2 sene dahi elektriği ödemeyenlerin elektrikleri kesilmezdi. Devletin elektriği, doğalgazı kesmemesi gerekiyor.? cevabını verdi.

Başka bir esnafa "İşler nasıl gidiyor?" sorusunu soran Akşener, esnaftan ?Siz esnafın halini, durumunu bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Millet İttifakı´nda bir problem yoksa işlerimiz bir şekilde devam eder. Bizim geleceğimiz olan çocuklarımız önemli.? dedi. Bu sözler üzerine Akşener Cumhur İttifakı´nın daha yumuşak bir ittifak olduğunu ifade ederek ?Millet İttifakı daha rasyonel bir ittifak. Dolayısıyla sizin sorunlarınıza karşı daha farklı çözümlerimiz olacak. Kurumsal yapılarımızı biz muhafaza ediyoruz. Millet İttifakı olarak seçmenlerin taleplerine uygun bir tavır koyuyoruz. Hem CHP´de hem de bizde demokrasi var. Bizde kimse genel başkanlardan korkmuyor.? dedi. Esnaf da bu sözler üzerine ?Her şey iyi olacak? dedi.

ARDAHAN BELEDİYESİNE ZİYARET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ikinci gününde Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir´i makamında ziyaret etti.

Genel Başkan Akşener, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İl Başkanı Taşkın Polat ve partililerle Ardahan Belediyesine ziyarette bulundu.

Akşener, Belediye Başkanı Demir, CHP İl Başkanı Yalçın Taştan ve belediye yetkileri tarafından karşılandı. Demir´le makamında bir süre görüşen Akşener, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Meral Akşener, burada yaptığı konuşmada, Ardahan Belediyesinin çalışmalarını yakından takip etkilerini belirterek, "Gayet güzel çalışmalar yaptığınızı biliyoruz, en azından sizden şu ana kadar bir şikayet almadık. Birçok zorluğa rağmen çözüm üretmeniz, geleceğe dair bizler için çok önemli. Ayrımcılığa dair şikayet almıyoruz, hizmete dair bir şikayet almıyoruz. Şahsınızda tüm belediyelere teşekkür ediyorum. Vatandaşa dokunan çok önemli çalışmalar yapıyorsunuz sağ olun." diye konuştu.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, tamamlanan ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgilere vererek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

AKŞENER, GÖLE İLÇESİNDE DE ESNAFI ZİYARET ETTİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ardahan temaslarının ikinci gününde Göle ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener, esnaf ziyaretine geldiği Göle´de bir anda toplanan yoğun kalabalığa hitap etmek zorunda kaldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ´´Ben buraya nutuk atmaya gelmedim, ama biz siyasiler uzun zamandır ´seçmen velinimettir,´ kararını kanaatini unuttuk. siyasiler usta, seçmen çırak oldu" dedi.
Akşener, Oltu Caddesi´nde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada ise Göle´de esnafın dertlerini dinlemek için geldiğini söyledi.

Akşener burada şöyle konuştu:
"Esnafımızın, kardeşlerimizin, büyüklerimizin derdini dinlemeye geldim. Ben niçin buradayım biliyor musun? Diyorsunuz ya ´bizim derdimizi dinleyen yok´ işte ben sizin derdiniz dinlemeye geldim. Siz ve bizler uzun zamandır seçmen veli nimettir kanaatini unuttuk. Şuculuk, buculuk üzerine oy verdiniz, oy verir olduk. Göle´deki esnafımız ağlayarak kuraklığın kendilerini ne hale geldiğini anlattı. TİGEM arazisine çöküldüğünü söylediniz. Ormanlarınızın satıldığını söylediniz. Çocuklarınızın işsiz olduğunu söylediniz. Devlet memurlarının içip içip nara atışlarından midemiz bulanıyor dediniz. Göle´de olanların Türkiye´nin duymasını sağlayacağım. Grup konuşmama koyacağım. Çözümü üreteceğiz, onu da kamuoyu ile paylaşacağız. Sizde bunları duyacaksınız. Sizin seziniz olmak istiyorum. Sizin sesiniz olmak için buradayım."

Gölede bir çok problemle karşılaştıklarını söyleyen Akşener, ´´Hayvancıları konuşurken göç işi geldi. Esnafı konuşurken ot sıkıntısı geldi. Otu konuşurken orman geldi. Ormanı konuşurken kuraklık geldi. Kuraklığı konuşurken Askeriyenin ilçeden çıkartılması ve TİGEM geldi. Bir ilçede bu kadar problem olur mu. Marketteki abim diyor ki rahmetli Demirel´e demişler ki buraya fabrika niye yapmadın. O da askeriye ve üniversiteyi işaret ederek size bacasız fabrika yaptım. Şimdi Göle´den hepsi gitmiş. Niye gitti: çünkü şuculuk, buculuk üzerinden kolay oy alınıyor. Bizim dediğimiz şu, ben de dahil; patron sissiniz kardeşim bizim için. Millet sissiniz, biz vekil siz asılsınız. Hazır ola geçirin bizi, bugün ben geldim. Diğer ağalar da gelsin buraya ve sizin karşınızda hesap versinler. Biz mecliste bu problemleri anlatarak Göle´ye dikkat çekeceğiz" dedi.
Seçmen velinimettir
Akşener, ´´Ben sizinle el ele verip sizleri, yani seçmeni velinimet etmek istiyorum. Birlikte seçmen velinimettir´e inanmamızı istiyorum. Birlikte bu harami düzenini oylarınızla, demokrasiyle yıkmanızı sağlamak istiyorum Dolayısıyla sizin sesiniz olmak istiyorum. Sizin sesiniz olmak için buradayım" diye konuştu.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler