İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kutlandı

Ardahan’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi.

GÜNCEL 12.03.2024 12:54:00 0
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kutlandı

Ardahan’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi.

Gençlik Merkezinde düzenlenen programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Ardahan Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Suat Vural, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından şiir dinletisi ve oratoryo gösterilerinin sunulduğu program kapsamında Vali Hayrettin Çiçek, beraberindekilerle birlikte Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Mücadelemizi anlatan resim sergisini gezdi.

Program sonunda, etkinliği düzenleyen okulun öğretmen ve öğrencilerini özveri ve emekleri dolayısıyla tebrik eden Vali Çiçek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Hayrettin Çiçek, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Çiçek mesajı; “İstiklal Marşı, tarih sahnesinden silinmek istenen Aziz Milletimizin yeniden var oluşunun belgesidir. Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen azim ve kararlılığın sonucu yazılan İstiklal Marşımız, tüm dünyaya bir milletin bağımsızlık mücadelesinin ifadesidir. 

Büyük zaruretler içerisinde bağımsızlık mücadelesinin verildiği 1921 yılının 12 Mart’ında, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marşımız olarak kabul edildi. Şairin her dizesine yüklediği, birlik, bağımsızlık ve inanç değerleri ile İstiklal Marşımız, medeniyet yolunda verdiği öğütlerle, Türk Milleti’nin geleceğine asla sönmeyecek bir ışık tutmaktadır.

Millet olarak, her alanda kendimizi geliştirmek, barış ve kardeşliğimizi pekiştirerek gelecek nesillerimize güzel bir gelecek bırakmak için İstiklal Marşı’nı ve Mehmet Akif’i iyi öğrenmemiz ve anlamamız gerekmektedir. Bir şair olmaktan ziyade Mehmet Akif, yaşadığı dönemi iyi analiz edebilen ve geleceği gören, yaşadığı dönemde yazdığı eserleri ile Türk milletine, başarı ve fazilet tabanlı bir gelecek gösteren önemli bir düşünürümüzdür. Genç kuşaklarımızın, Mehmet Akif Ersoy’u anlayıp, onun yazdığı eserleri iyi analiz ederek ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacaklarına inancımız tamdır.

Bu duygularla, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103’ncü yılında, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, rahmetle ve saygıyla anıyorum.”


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti