İstihdam Teşvikleri Yürürlüğe Girdi

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci İstihdam Seferberliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 13.04.2018 10:25:13 0
İstihdam Teşvikleri Yürürlüğe Girdi


Yeni İstihdam teşviklerinin 1 Ocak 2018- 31 Aralık 2020 arasında 3 yıl süreyle uygulanacağını ve teşvik yasasının yürürlüğe girdiği müjdesini veren Demirci,  Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Şubat 2017´de TOBB Türkiye Ekonomi Şurası´nda "İstihdam Seferberliği" başlatılmıştır. Türk özel sektörünün üstün gayretleri ile 2017 sonunda dünyada eşi-benzeri görülmemiş bir başarıya imza atılmış ve 1,5 milyon insanımıza iş, ailelerine aş imkanı sağlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen İstihdam Şurası ve İstihdam Seferberliği Ödül Töreninde en çok istihdam sağlayan ilimize , verilen ödüllerle taçlandırılmıştır? dedi. 
Yeni İstihdam Teşvikleri hakkında bilgi veren  Demirci,? Yeni İstihdam teşvikleri 1 Ocak 2018- 31 Aralık 2020 arasında 3 yıl süreyle uygulanacaktır
2018-2020 yılları arasında 3 yıl boyunca işverenlerin sadece çalışanların maaşlarını ödeyeceğini, tüm vergi ve SGK primlerinin devlet tarafından karşılanacağına ve ? İlave istihdamla vergi ve primin sıfır olacağını dile getiren Demirci,  "Yeni istihdam haricinde işverenlerin faydalanabilecekleri desteklerden biri de ´Bir Senden Bir Benden´ teşvik uygulaması. İmalat sanayide faaliyet gösteren mikro ölçekli işletmeler ve esnaflar için önemli bir teşvik olan ´Bir Senden Bir Benden´ uygulamasında şartları uyan sigortalı istihdamı yapan işletmelerde prim ve vergilerin 6 ayı işveren 6 ayı devlet tarafından ödenecek ve ayrıca devlet tarafından günlük 53,4 lira ücret desteği verilecek. Bir diğer teşvik uygulaması olan ´Mesleki Eğitim ve İşbaşı Eğitim´ programında ise devlet aylık bin 603 lira ile bin 950 lira arasında değişen miktarda ücret desteği ile 2-5 yaş arası çocuğu olan çalışan bayanlara kreş desteği verecek." ifadelerini kullandı.
Tüm bu teşviklere ek olarak 2018 yılınca 9 ay boyunca işverenlere aylık 100 lira asgari ücret desteği verileceğini de belirten Demirci , açıklamasının devamında şunlara yer verdi: "Böylece toplamda işverenlerin üzerinden yaklaşık 10 milyarlık bir yük alınmış olacak. Ardahan´da özel sektörün ve tüm üyelerimizin kendilerine sunulan bu imkanlar dahilinde istihdam konusunda üzerine düşeni yapacağına inancımız tamdır.İşini büyütmek, üretimini artırmak, istihdama katkı sağlamak, ülke ekonomisine canlılık getirmeye yardımcı olmak isteyen tüm üyelerimiz bu teşviklerden faydalanmalıdır? dedi.
 Haber/Deniz Başlı


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı