İşsiz vatandaş kendini belediyenin önünde yaktı

Belediyede işe alınmayan vatandaş kendini yaktı

GÜNCEL 11.09.2023 12:59:00 0
İşsiz vatandaş kendini belediyenin önünde yaktı

Belediyede işe alınmayan vatandaş kendini yaktı. Ardahan Belediyesinde daha önce yevmiyeli işçi olarak çalışan ve sonrasında işine son verilen B. U. (33) isimli bir vatandaş belediye önünde kendisini yaktı.

İş için belediyeden önce olumlu cevap alan, ancak daha sonra olumsuz cevap aldığını iddia eden B. U.,  Belediye binasının önüne geldi ve üstüne döktüğü benzinle kendini yaktı. Çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılan ve yanıklar içerisinde kalan B. U., olay yerine çağrılan ambulansla hemen hastaneye kaldırıldı.

B. U., “1 yıl boyunca Ardahan Belediyesinde yevmiyeci olarak çalıştım. Bana sigortalı iş için söz verildi, sözlerini tutmadılar. Evime ekmek götüremiyorum, cebimde 1 lira para yok. Yani benim ölmem mi gerek” diyerek yaşananlara isyan etti. 

Yapılan bu eylemin ardından açıklama yapan B.U'nun babası İ.U. şunları söyledi;

“Belediye bir yıldır oğlumu çalıştırıyor, ne sigortası yapılmıştır nede maaşı yatırılmıştır. 3 gün öncede oğlumu işten çıkardılar. Çocuğumun haklarını vermiyorlar sigortasız ve beş kuruş para vermeden  işten çıkarmışlar. Ekmek parası olmadığı içinde buraya gelip kendini yaktı. Bunun sorumlusu Ardahan Belediyesidir. Oğlumla beraber 5,6 kişi işten çıkarılmış.”

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

AKI-DER, Yöresel Yemekleri tanıtacak

2

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

3

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

4

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

5

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu