İŞKUR Müdürü Ahmet Sonkaya’dan öğrencilere önemli tasfiyeler

Ardahan İŞKUR İl müdürü Ahmet Sonkaya’dan öğrencilere meslek seçimini yaparken ileriye dönük yapmaları konusunda tasfiyelerde bulundu.

GÜNCEL 19.10.2022 12:58:00 0
İŞKUR Müdürü Ahmet Sonkaya’dan öğrencilere önemli tasfiyeler

Haber Arzu Alkan

Sonkaya, yaptığı açıklamada sevgili Anne ve babalar Eğitim kurumlarımızın değerli yöneticileri ve kıymetli öğretmenlerimiz Ortaokuldan Orta öğretime geçiş yapılırken öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine göre meslek bölümleri tercih edilirken aşağıda açıklayacağımız tavsiyelerinizi de dikkate almakta faydalı olacağını düşünüyoruz.  Meslek Seçimi yaparken meslek dünyası hakkında çok araştırma yapılarak karar verilmelidir. Gelecekte yanlış meslek seçmemek için kendinizi, ailenizi ve öğretmenlerinizi iyi tanımanız gerekir dedi.

Doğru meslek seçimi kendinizin ve toplumun refahını artırmaktadır diyen Sonkaya,  Eğitim hayatında zorluklara katlanarak sabırla çalışarak, isteyerek, severek hedeflere ulaşılır. Sevgili öğrenciler, mesleğinizi seçerken önce o meslekte ki işe yerleşmeyen işsizlerin neden işe yerleşemediklerini inceleyerek mesleğinizi belirleyin. Sevgili anne ve babalar çocuğunuzu mesleğe yönlendirirken Kamunun ve özel sektör işletmelerinin en çok istihdam ettiği bölümleri tercih etmelidirler. Öğrencilerimiz aldıkları puanlara göre üniversiteye yerleşip mezun oluyorlar, bakıyoruz ki mezun olup iş bekleyenler hep aynı bölümlerdeki işsizlerimiz. Sürekli aynı bölümlerden mezun olup işsiz sayısını artıran bölümlere YÖK tarafından öğrenci yerleştirmelerinde kota getirilmelidir dedi.

İŞKUR İl müdürü Ahmet Sonkaya  Gençlerimizin en önemli gelişim ödevlerinden birisi de mesleğini doğru seçmesidir. Öğrenme hevesi olarak tanımlayabileceğimiz merak, anlamaya ve tanımaya dair başarıya giden ilk adımdır. Başarının tanımı kişiden kişiye değişir. Kendi başarı kriterlerinizi kendiniz belirlerken başkalarının önerilerini kendi düşüncelerinizden geçirerek değerlendirin. Meslek seçmek yaşam biçimini seçmektir. Bu nedenle doğru ve gerçekçi seçim yapılması gerekir. Başkasını örnek almadan azimli inançlı istekli ve ısrarlı çalışmanın üstüne koyarak devam edilmesi gerekir. Aile bireylerine ev ziyareti yapılarak çocuklarının mesleğe yöneltmede bilinçlendirilmelerinin sağlanması gerekir dedi.                                     


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!