ISINMA SORUNUNA ÇÖZÜM BULAMAYAN ESNAF KEPENK KAPATTI!

Ardahan AVM’de esnaflar ısınma sorunu nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kaldı.

GÜNCEL 4.12.2023 14:16:00 0
ISINMA SORUNUNA ÇÖZÜM BULAMAYAN ESNAF KEPENK KAPATTI!

Ardahan için büyük bir yatırım olarak değerlendirilen ancak birçok işyerinin bakımsız ve kaderine terk edildiği görülen Ardahan AVM’de, ısınma sorunu çözüm bekliyor.

İki bloktan oluşan AVM’nin B bloğunda doğalgaz kullanılırken, A blokta doğalgaz olmaması esnafın tepkilerine neden oluyor. AVM’de hizmet veren esnaflar ısınma sorunu nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Isınma sorununa çözüm bulamayan AVM esnafı yetkililerden yardım bekliyor.

Yetkililere çağrıda bulunan AVM esnafı, “Doğalgaz olmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyoruz. AVM’nin ısınma sistemi merkezi sistem. Burada ki çoğu iş yeri boş ve biz bireysel doğalgaz sistemine dönmek istiyoruz ama buna izin verilmiyor. AVM yönetimi hattınızı yaptırın bireysele dönün diye izin verdi ama KARGAZ izin vermiyor. KARGAZ yetkilileri bize binanın tamamının ana kolon tesisatının yapılmasını, aksi halde bireysel için izin verilmeyeceğini söylediler. Bizim bu şartlarda bunu yapma şansımız yok. Burada iki esnafız biz, geri kalan kısımlar boş. AVM iki bloktan oluşuyor, B blokta doğalgaz var ama bizim bulunduğumuz A blokta yok. İş yerimizde soba koyduk ona da izin verilmedi. Elektrikli ısıtıcı kullanalım diyoruz binanın tesisatı eksik ve maliyetli. Geçtiğimiz yıl elektrikli ısıtıcılar kullandık aylık 7-8 bin TL fatura ödedik. Bu konuda yapacak hiçbir çözüm yolumuz kalmadı. İş yeri soğuk olduğu için müşteri gelmiyor. Isınma sorunundan dolayı kepenk kapatıyoruz. Yetkili kurumlardan bu sorunumuza çare bulmasını talep ediyoruz” dediler.   

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak