Işıksız römorklar tehlike saçıyor

Arkasında ışık tertibatı ve reflektör bulunmayan ot yüklü traktörler özellikle gece saatlerinde trafikte büyük bir tehlike oluşturuyor

GÜNCEL 21.08.2023 12:02:00 0
Işıksız römorklar tehlike saçıyor

Ardahan il genelinde hasat sezonunun başlamasıyla birlikte traktörler römorklarıyla yollara daha çok çıkmaya başladı. Römorklarında ışıklandırma olmadığı için hem kendilerini hem de sürücüleri tehlikeye atıyor. Arka ışık donanımı bulunmayan traktörlerin gece hiç fark edilmediğini ve bu sebeple birçok kazanın yaşandığı biliniyor. Karayollarında sıkça görülen bu durum sürücülerin de tepkisine neden oluyor. 

Yük taşıyan traktörlerin römorkunda reflektör ve tepe lambası mutlaka olması gerekliğini dile getiren sürücüler, çoğunun buna uymadığını ve ışık olmadığı içinde trafik kazasının yaşanabileceğini belirttiler.

Bu durumun kazalara sebebiyet verdiğini aktaran sürücüler, “Bazı traktör sürücüleri aydınlatma sistemi olmadığı için araç sürücüleri tarafından fark edilmiyor. Bugüne kadar bu şekilde çok sayıda kaza meydana geldi. Çiftçilerin bu konuda duyarlı olması gerekir. Trafik ekiplerinin de denetimlerini arttırmalıdır” ifadesini kullandılar.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Lezzet ustaları geleceğin aşçılarıyla uygulamalı eğitim yaptı

2

Leylek yuvasında yangın çıktı

3

Son tarih 31 Mayıs

4

Başkan Latif şah Sural, Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti

5

TÜBİTAK B-4006 Bilim Fuarı tamamlandı