İşbaşı Eğitim Programı'nda yeni düzenleme: İstihdam yükümlülüğü düşürüldü

Ardahan İŞKUR İl Müdürü Ahmet Sonkaya, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu’nu ziyaret etti.

GÜNCEL 5.03.2024 16:39:00 0
İşbaşı Eğitim Programı

Ardahan İŞKUR İl Müdürü Ahmet Sonkaya, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette müdür Sonkaya, Başkan Alihanoğlu ile Aktif İşgücü Programları kapsamında İşbaşı Eğitim Programlarında istihdam süreciyle ilgili yapılan değişiklikler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. 

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Sonkaya, "İşbaşı eğitim programları için istihdam oranı yüzde 70'ten yüzde 60'a düşürülmüştür. Aynı programda istihdam süresi ise 3 katından 2 katına düşürülmüştür" dedi.

Müdür Sonkaya ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada; “Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu’nu ziyaret ettim. Görüşmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın Aktif İşgücü Programları kapsamında İşbaşı Eğitim Programlarında istihdam süreciyle ilgili yapılan değişiklikler hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Daha önce Hizmet ve İmalat sektörlerinde faaliyet gösteren işverenlerimizin talep ettiği İşbaşı Eğitim Programlarının zorunlu istihdam süresinin 3 katından 2 katına düşürüldüğü bilgisini verdim. Aynı programlarda istihdam oranı % 70 den % 60'a çekildiğini bildirdim. Yapılan bu düzenlemeler sonucu Odamıza kayıtlı İşverenlerimiz den yeni İşbaşı Eğitim programlarına başvurularını bekliyoruz. Başkanımızla görüştüğümüz diğer konu ise Mayıs 2024 ayında yapılması planlanan Meslek Tanıtım gününde konuşmacıların belirlenmesi için çalışmaların şimdiden yapılması yönünde mutabık kaldık. Güzel günler bizi bekliyor” diye konuştu.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak