İŞ VAR, ÇALIŞAN YOK!

FABRİKA İŞÇİ BULAMIYOR?

GÜNCEL 26.05.2021 12:43:06 0
İŞ VAR, ÇALIŞAN YOK!

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´ın Posof ilçesinde geçtiğimiz yıl üretime başlayan Posof Tekstil Fabrikası, çalıştıracak işçi bulamıyor.

Başta askeri kıyafetler olmak üzere birçok ünlü markanın ürünleri Posof Tekstil Fabrikasında üretiliyor. 250 kişilik personel kapasitesi bulunan fabrikada yaklaşık 50 kişi çalışıyor. Personel yetersizliği nedeniyle üretimin yavaş olduğu fabrikada, ürünlerin zamanında yetişebilmesi için siparişler başka fabrikalara gönderiliyor.

Uzun yıllar İstanbul´da tekstil üzerine çalışan Ömer Uçar, memleketi Ardahan´da kurduğu fabrikada çalıştıracak işçi bulamadığından yakındı.

30 yılı aşkın bir süredir İstanbul´da tekstil işi ile uğraştığını belirten Ömer Uçar, "Memleketim Ardahan´a yatırım yapmak istedim ve Posof ilçesinde fabrikamızı açtık. 250 işçi kapasiteli fabrikamızı işçi eksikliğinden dolayı bir türlü tam kapasite çalıştıramıyoruz" dedi.

Genelde işçileri Hanak, Damal ve Ardahan merkezden servislerle getirdiklerini ifade eden Uçar, "Aileler özellikle kız çocuklarının çalışmasını istemiyorlar. Halbuki evlerinde boş durana kadar burada çalışıp ev ekonomisine katkı sağlayıp bir iş sahibi olabilirler. Biz vasıflı elaman olsun istemiyoruz. Vasıfsız kişileri de alıp bir süre eğitim verip vasıflı hale getiriyoruz. Boş gezen geçlerimizi fabrikamıza davet ediyoruz, gelsinler görüşelim, iş sahibi yapalım, çevre köyler ve ilçelerimizden de gelebilirler" dedi.

Askeriye kıyafetleri başta olmak üzere birçok ünlü markaya ürün temini yaptıklarını söyleyen Uçar şöyle devam etti; ?Fabrikamız 250 personelin çalışacağı kapasiteye sahip. İş var ama çalışan yok. İşçi bulmada zorluk çekiyoruz, şuan 50 kişiyle üretim yapıyoruz. Posof´ta potansiyel yetersiz olduğu için Damal, Hanak ve Ardahan merkezden buraya çalışması için servisle personel getiriyoruz. Şuan 200´e yakın personele ihtiyacımız var. İnsanlarımız iş beğenmiyor. İşçi bulma konusunda çok sıkıntı çekiyoruz. Koronavirüs pandemisinde herkes işçi çıkartırken biz işçi bulamıyoruz. Fabrikamızda işçi sayımız yeteri kadar olmadığı için kapasitemizin altında üretim yapıyoruz. Biz işçi sayımızı 250´ye çıkardığımızda daha fazla üretim yapmış olacağız. Biz bu işi ülkemizin her yerinde yapabilirdik ve bu kadar eleman sıkıntısı da yaşamazdık. Fakat ben kendi memleketime hizmet etmek için buraya geldim. Çalışanlarımızın gerek sigortası, gerek yemeği, gerekse maaşında bugüne kadar her hangi bir sorun yaşamamasına rağmen yine de işçi bulmakta güçlük çekiyoruz. Üretimlerimizi zamanında teslim edebilmek için işi başka fabrikalara gönderiyoruz. Yaklaşık 2 milyon TL´lik işi başka fabrikayı verdik. Çünkü kısıtlı personelle aldığımız işi yetiştiremiyoruz? diye konuştu.


1

Göle Sosyal Hizmet Merkezi Personellerine Teknoloji Bağımlılığı eğitimi verildi

2

Şehit İbrahim Erdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden anlamlı etkinlik

3

Başkan Kurukaya’nın ilk icraatı temizlik oldu

4

Belediye Meclisi toplandı, yeni komisyon üyeleri belirlendi

5

AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Vali Çiçek’i ziyaret etti