İŞ ARIYORUM DİYEN KİMSE KALMAYACAK

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan´da yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

18.03.2020 14:59:09 0
İŞ ARIYORUM DİYEN KİMSE KALMAYACAK

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan´da yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Çin´in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan, son olarak ülkemize kadar gelen Koronavirüs (Covit-19) salgınıyla ilgili Ardahan Belediyesi olarak ciddi önlemler aldık. Belediye binasından başlayarak çeşitli yerlerde ilaçlama çalışması yaptık.

Tedavisi henüz mümkün olmayan Koronavirüs hastalığının, dünyayı yöneten güçlere ders niteliğinde olduğunu belirten Başkan Demir, ?Bozulan coğrafi dengenin yeniden toparlanmasını hızlandıracaktır. Çin´in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan, son olarak ülkemize kadar gelen Koronavirüs (Covit-19) hastalığının ciddi boyutlara ulaştığını, bunun en büyük sebeplerinden birisinin de hava, deniz, toprak, su gibi insan yaşamının temel kaynaklarına verilen zararlar olduğunu belirtti.

Dünyayı yöneten güçlerin, kendi çıkarlarını üstün tutup, insan yaşamının temelini oluşturan coğrafi dengeyi koruyamadığını aktaran Başkan Demir, bu anlamda Koronavirüs hastalığının tüm dünyaya büyük nasihat olacağını, hastalığın etkisini yitirmesiyle birlikte yaşanabilir bir dünya için herkesin elini taşın altına koyacak. Bu Koronavirüs salgını dünyada büyük korku yaşatıyor. Ne olacağı şuan için belli değil. Sağlık Bakanımız bu krizi çok iyi yönetiyor. Tedbirler konusunda ülkemiz ciddi manada yol kat etmiş durumdadır.  Dünyamız ne yazık ki onu yöneten güçler tarafından çok kötü kullanılıyor. Fakat Koronavirüs bir dönüm noktası olacaktır. Tüm dünyayı korkutan bu hastalık ortadan kalktığı zaman, dünyayı yönetenlerin artık hava, deniz, toprak, su gibi coğrafi dengeyi korumak için konuyu masaya yatırmaları gerekecektir. Koronavirüs bunu hızlandıracaktır.?

YERLERE ÇÖP ATANLARA CEZA KESİLECEK

Belediyenin Ardahan´da yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Demir, ?Son günlerde yağan kar yağışından önce şehrimizde temizlik çalışması başlatmıştık. Her tarafı pırıl pırıl yaptığımız şehrimizde arkamızı dönüyoruz bir bakıyoruz yerlere tekrar çöp atılmaya başlanıyor. Tıpkı trafik park cezası gibi yerleri kirleten yurttaşlarımıza cezai işlem uygulayacağız. İnsanlarımız söylüyor, şehir çok pis. Nasıl pis olmasın, temizlik işleri ekiplerimiz sabahın erken saatlerinden itibaren cadde ve sokaklarda atılan çöpleri topluyor. Bir saat geçmeden temizlenen yerler vatandaşlarımız tarafından bilinçsiz bir şekilde tekrar kirletiliyor. Hiç kimse kusura bakmasın cezai işlem uygulayacağız. Biz bu milletin beş kuruşunu birlerinin keyfi için harcayamam. Çünkü en büyük harcama kalemimiz temizliğe gidiyor. 30 lira su parası alıyoruz bunun 20 lirası temizlik işlerine gidiyor. Hiç kimse elindeki çöpü yerlere atmasa böyle bir sıkıntı da yaşanmaz. Gürcistan´ da nasıl yerlere çöp atanlara ceza kesiliyorsa, bizde aynı şekilde ceza keseceğiz. Bu şehir sahipsiz değildir, biz nasıl ki belediye olarak üzerimize düşen görevi yapıyorsak vatandaşımızda üzerine düşen görevi yapmalı. Bu şehir hepimizin, daha temiz, daha yaşanılabilir bir kent yapmak için el ele vermemiz gerekiyor. O yüzden hiç kimse kusura bakmasın yerlere çöp atan kişilere cezai işlem uygulayacağız. Kaldırımları boyayacağız, tek yön çift yön uygulaması yapacağız, yol çizgilerimizi ve tabelalarımızı yeniden dizayn edeceğiz?.

İŞ ARIYORUM DİYEN KİMSE KALMAYACAK

Her siyasetçi oyu düşünür ama ilk önce işini ve görevini düşünmesi gerektiğini vurgulan Başkan Demir sözlerini şöyle sürdürdü; ?Bir daha ki sefere oy olmak için değil, bir daha ki sefere beni burada bırakmayacak şekilde belediye başkanlığı yapacağım. Bir daha ki seçimi şimdiden düşünürsen o zaman hiçbir şey yapmazsın. Biz işimizin gereği neyse onu yapacağız. Devlet adamı bir daha ki seçimleri değil, bir daha ki nesilleri düşünür. Güzel bir şehrimiz var hep birlikte maket bir şehir yapacağız. Devlet bizden hiçbir şey istemiyor aksine destek veriyor, kredi veriyor. Biz 22 bin nüfuslu şehiriz biz il yapmış. Kurumların tamamını tam teşekküllü olarak yapmış. Buradan kalkıp başka illere resmi bir iş için gitmiyoruz. Bizim için çok büyük bir nimet. Ardahanlılar olarak bu nimeti kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Ben 1 yılımı dolduruyorum vicdanım rahat, çok çalışıyorum. Ama herkesin çok çalışması lazım. Ardahan´da şu siyaset olmuş şov; şov yok, şov bitti. Ben dedim, ben sorunumu dile getirdim. Hayır arkadaş sorununu dile getirme. O sorunun çözümü için ne yaptın. Herkes diyor meclis kürsüsüne çıktım dile getirdim, televizyona çıktım konuştum, toplantıya gittik panel yaptık yaptıysan ilk önce neden kiralık araçları bitirmedin, neden Ardahan´a et entegre tesisini kurmadınız, niye bu kadar borç yaptınız, neden 50 kişinin istihdam edileceği bir atölye kurmadınız. www.ardahanhudut.com Açık ve net söylüyorum beş yılım dolmadan Ardahan´da ben iş arıyorum diyen kimse kalmayacak. Çok büyük bir iddiada bulunuyorum hodri meydan benimle bu konuda yarışa girecek biri varsa çıksın karşıma. Ben bu Ardahan´a sadece belediye başkanlığı yapmaya gelmedim. İşsizliği, et sorununu bitireceğim, kalkınmayı da geliştireceğim. Projelerimi hazırladım birkaç ay içerisinde startını vereceğiz. Hiç kimse Ardahan´da iş aramayacak, herkesin işi hazır. Hayvanım iyi para etmiyor diyen kimse kalmayacak. Gideceğim Ankara´ya, İzmir´e, İstanbul´a bu memleketimizin hayvanını ben satacağım. Aracılar, tefeciler, üçkağıtçılar bunlar ortadan kalkacak devlet hakim olacak. Bize inanan bizimle yürür, ben tek başıma kalsam da bunları yapacağım?.

15 BİN FİDAN DİKECEĞİZ

Orman Bölge Müdürlüğünden 15 bin fidan aldık. Bu yazın Kura nehrini ağaçlandıracağız. Kura nehriyle kale arasını ağaçlandırarak, oradaki yolu kaldıracağız. Kura nehri kenarındaki yol adeta orayı katletmiş. 4 şeritli bir yol yapılmış oraya. Kalenin siluetini bozmuş. O yolu kaldırarak yürüyüş yolu yapacağız. Yerleşim yeri olmayan, imara kapalı olan bir yerde Kura nehri çevresine set yapılmış. Setten dolayı nehri göremiyoruz. Kalemizin ve nehrimizin siluetine bozmuşlar. Atık su arıtma tesisine kadar olan bölgede 15 bin fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Daha sonraki süreçte kura nehri kenarına otel, kafe ve restoranlar yapacağız. Mezbahanenin olduğu yeri sosyal tesise dönüştüreceğiz. Birkaç tane bungalov evler yapacağız. Kura vadisi alanını yaşam alanına çevireceğiz.  Şuan başımızı yavaş yavaş kaldırmaya başladık, çünkü bütçeyi düzeltiyoruz.  Buraya omuzunu düşürüp almaya gelen yok, kapıyı kırmaya gelen yok. Önceden asar keseriz tehditleri vardı, artık o dönem bitti. Belediyeye kimse kabadayılık yapmasın, iyi alışkanlıklar yapsınlar. O devran bitti, şimdi refahın, mutluluğun, aşın, işin peşindeyiz. Ben nasıl yerimi, yurdumu, sınırımı biliyorsam herkeste bilecek, bilmiyorsa öğrenecek. İnşallah güzel bir Ardahan yapacağız. Bilmiyorsa öğrenecek, benden kimse bir kötülük görüyor mu? Belediyemizde bir kötülük gören varsa bana gelsin şikayet etsin. Benim şu işim görülmüyor şu memurun rüşvet istedi şu imarı sen niye dayının oğluna verdin desinler. 5 sene sonra Ankara´dan herkes bakacak, diyecekler ki verin Doğu Anadolu´yu bu zihniyete herkes böyle olsun. Biz burada bir devrimi yapmaya geldik. Aldığım gibi bırakacaksam neden geldim bu göreve. Şuanda temellerini attık, kısmen de yaptık. biz ülkemizde ve ilimize bir şeyi ispat edeceğiz. İş, aş, eğitim sorununu her şeyini halletmiş maket gibi bir şehir yapacağız.

KOOPERATİFLER KURULSUN

Hemşerilerimiz her alanda kooperatifler kursunlar. Canlı et hayvan kooperatifi, Posof fasulyesi üreticileri kooperatifi, patates üreticileri kooperatifi. Büyük şehirlerle görüşüyorum ne üretiyorsan kooperatif olarak organize edin biz alalım dediler. 5 milyonluk yatırım olan kavurma tesisimizi kuruyoruz mayısın sonunda açacağız. Ne üretirsek kooperatif aracılığıyla büyük şehirlere satışlarımızı yapacağız. Kadın girişimcilik kooperatifi kurduk, hayvancılık, gıda, tekstil, konut yapı kuruyoruz, kalınmanın tabana yayılması için her şeyi kooperatifleştireceğiz.  Canlı et ve karkas et nasıl pazarlanır diye ön görüşmelerimizi yaptık İzmir´e giderek konu hakkında daha detaylı bilgi alacağız. Bize iş lazım, ilk etapta kavurma tesisi ve tekstil atölyemizde 250-300 kişiyle istihdam sağlayacağız. İnşallah ilerleyen süreçte bu sayıyı bin kişiye çıkartacağız. Ekonomisi yüzde doksan beş hayvancılığa dayalı olan ilimizde yem fabrikası yok. Ben nefes aldığım sürece Ardahan´da yem fabrikası olacak. Esnafımız para kazanıyor batıya yatırım yapıyor. Yaptıkları işe burada yatırım yaparak işlerini büyütmüyorlar. Hayvanı besliyor büyütüyor diğer illerden gelen alıp götürüyor. Bizim etimizle Rizeliler kavurma yaparak bize satıyorlar. Seçim zamanında da söylemiştim markette rafta Rize kavurması gördüğüm anda seçildiğim zaman Ardahan´da kavurma tesisi yapacağımı demiştim. Ne üretirsek üretelim büyük şehirlerde satışını yapacağız.  

KENT MÜZESİ YAPACAĞIZ

Dışarıdan gelen insanlarımıza Ardahan´da gösterebileceğimiz kale ve köprüden başka yerimiz yok. Belediye olarak Kent Müzesi yapma çalışmalarına başladık. Bu konuda görevlendirdiğim Erol Özer arkadaşımız Ardahan il genelinde köy köy gezerek tarihimize dayalı eski eşyaları bulacak. Bu eşyalarımızı açacağımız Kent Müzemizde sergileyeceğiz. Ardahan´dan gelen insanlarımıza en azından gezdirebileceğimiz bir müzemiz olacak.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti