İnstagram'da 'telif hakkı uyarısı' tuzağı! Kullananlar dikkat...

Son dönemde sosyal medya hesapları üzerinden dolandırıcılıkta artış yaşanıyor.

GÜNCEL 28.01.2022 15:51:00 0
İnstagram

Son dönemde sosyal medya hesapları üzerinden dolandırıcılıkta artış yaşanıyor. ‘Oltalama’ mesajlarıyla ‘telif hakkı uyarısı’ yapan saldırganlar, hesapları ve banka bilgilerini ele geçiriyor. Linklere tıklamadan dikkatli olun.

Instagram hesaplarının çalınması kullanıcıların yaşadığı en büyük problemler arasında. Dolandırıcılar hesapları çalmak için sürekli yeni yöntemler deniyor. Son dönemlerde sıkça kullanılan yeni bir yöntem var.

Instagram'ın telif haklarına önem verdiği biliniyor. Dolandırıcılar Instagram'ın bu hassaslığından faydalanmanın yolunu buldu. Özellikle yüksek takipçili ve onaylı hesaplara sahte telif hakkı uyarıları yapılıyor.

Dolandırıcıların mesajları Instagram'ın müşteri hizmetleri hesaplarından gelmiş gibi görünüyor. Mesajda bulunan linke 48 saat içerisinde giriş yapılması isteniyor.

Eğer kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanarak linkten giriş yaparsanız bilgileriniz hesabınızı çalmak isteyen kişilerin eline geçiyor. Burada önemli noktaya dikkat çekmek gerekiyor; Instagram kullanıcılarını mesaj yoluyla uyarmıyor. Şirket kullanıcıyı bir ihlalle ilgili uyarmak isterse bunu uygulama üzerinden bildirim ya da mail yoluyla yapıyor.

 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak