İncesu’dan Milli Eğitim Bakanı Tekin’e soru önergesi

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, kapatılan köy okulları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

SİYASET 13.10.2023 13:37:00 0
İncesu’dan Milli Eğitim Bakanı Tekin’e soru önergesi

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, kapatılan köy okulları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Kapatılan köy okullarının kaderine terk edildiğine dikkat çeken Milletvekili İncesu, “Yıllar içerisinde düzenli bir şekilde kapatılan köy okulları, zaten azalan köy nüfusunun, ilçelere göç yolunu da açmıştır. Dolayısıyla diğer bütün olumsuzluklar bir yana bir de ülkenin en temel üretim alanı bu göç yüzünden aksamalara neden olmuştur. Olayı sadece; öğrenci sayısında yetersizlik üzerinden değerlendirmek ve buralara gönderilen eğitim personelini genel bütçeye yük olarak görmek, bir şirket faaliyet planlaması olarak düşünüldüğünde belki doğru bir yaklaşım olabilir. Fakat üretimi bir ülkenin var olmasının en temel adımı ve Ülkemizin kalkınma aşamalarının önemli bir ayağı olarak kabul ediyorsak, durumun azalan öğrenci sayısının ötesinde olduğu aşikardır. Oluşan bu durum neticesinde hem kapatılan bu okullar hem de sağlık ocakları maalesef kaderine terk edilmiştir ve binalar harabeye dönüşmektedir. Bu alanların amacına uygun yeniden faaliyete geçirilmesi bölge halkının en büyük beklentisidir. Bu beklentiler karşılanamıyorsa köylerde taziye evleri ve kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları talebi söz konusudur. Kuşkusuz Devletin varlığını hissettirdiği en kıymetli yüzü öğretmenlerimiz ve sağlık çalışanlarımızdır. Bölge insanımızın aidiyet duygusunu zedelememek ve bu anlamda ihtiyaç ve önceliklerini göz önünde bulundurmak şüphesiz biz siyasetçilerin en temel görevi olmalıdır”.

Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti;

1-Türkiye genelinde Eylül 2023 tarihine kadar toplam kaç köy okulu ve sağlık ocağı kapatılmıştır?

2-Bu binaları amacına uygun olarak tekrar faaliyete geçirmek, Bakanlığınız planlarında var mıdır?

3-Eğer bu kurumlar yeniden açılmayacaksa mevcut binaları, talep olduğu üzere taziye evi ya da kadınlara yönelik mesleki eğitim kurs binalarına dönüştürecek misiniz?

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti