İncesu ve Taştan, CHP’nin grup toplantısına katıldılar

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) TBMM'de ki kapalı grup toplantısına katıldılar.

SİYASET 14.11.2023 16:26:00 0
İncesu ve Taştan, CHP’nin grup toplantısına katıldılar

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) TBMM'de ki kapalı grup toplantısına katıldılar.

CHP’li 128 Milletvekili ve 81 il başkanının katıldığı toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

CHP lideri Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Özgür Özel, ön seçimden vazgeçti beyanları tamamen asılsızdır. Bunu biraz sonra zaten il başkanları toplantımızda da konuşacağız. Bu konuda benden şüphe eden herhangi bir il başkanımız delegemiz yok” dedi.

Belediye başkan adaylarının ön seçimle seçilmesine dair açıklamalarda bulunan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile şuan için planlanan bir görüşme olmadığını da söyledi.

Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde ön seçim yönteminin izlenip izlenmeyeceği konusunda konuşan Özel, “Hakim denetiminde ön seçim 45 günlük bir çalışma imkanı veriyor. Biz diyelim ki aralık ayı içerisinde örgüt denetiminde sandığı koyacağız. Sandıktan kim çıkarsa onu da adaylaştıracağız. Mevcut belediye başkanlarımızda anket, yenilerinde örgütümüz başka bir talepte bulunmazsa mutlaka örgüt denetiminde ön seçim sonucuna uyacağımız, sandıktan kim çıkıyorsa atacağımız ön seçim. Özgür Özel, ön seçimden vazgeçti beyanları tamamen asılsızdır. Bunu biraz sonra zaten il başkanları toplantımızda da konuşacağız. Bu konuda benden şüphe eden herhangi bir il başkanımız delegemiz yok” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘zillet ittifakı’ sözlerine yönelik konuşan Özel, “Bir kere zillet ittifakı lafı sayın Devlet Bahçeli’nin yaşında, tecrübesinde ve onun gibi çok önemli bir siyasi partinin genel başkanlığını yapan birisinin ağzından duymak beni memnun etmiyor. Millet kelimesini tahrif edip zillet demek Milliyetçi bir partinin genel başkanına yakışmaz. Benzer yarışlara girebiliriz, ben geçmişte çok yaptım bu konularda fena değilimdir bilirsiniz. Duyduklarında üzülecekleri yakıştırmaları biz yapmayalım. Siyasette ana muhalefetin lider değişimi ile birlikte böyle siyasi muhataplarıma bir marş tanımak isterim. Zillet derseniz size de millet bir şeyler söyler ama bu hiç hoşunuza gitmez” dedi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak